Orbán „veszélyes imperialista” a német ARD szerkesztője szerint

2022. november 23. 12:50

„Mikor fogja fel végre az EU, hogy micsoda veszélyes imperialista van a saját sorai között?” – tette fel a kérdést Georg Restle.

2022. november 23. 12:50
null

„Orbán Viktor és az ő nagy-magyarországos álma egy szurkolói sálon. Mikor fogja fel végre az EU, hogy micsoda veszélyes imperialista van a saját sorai között?” – írja a Twitteren Georg Restle, a német adófizetői pénzekből fenntartott ARD Monitor szerkesztőségének vezetője.

A szomszédos országokat és Európa baloldali, liberális politikusai sorra felháborodtak azon, hogy Orbán Viktor egy magyar futballszurkolói sálat viselt, amin Nagy-Magyarország körvonalai is láthatók.

 

„Értesítik" a magyarokat, hogy száz éve megszűnt a királyságuk - az osztrákok is reagáltak Orbán Nagy-Magyarország sáljára

A Politico beszámol arról: viccesnek szánt közleményt adott ki az osztrák külügyminisztérium Orbán Viktor Nagy-Magyarország mintázatú sálja kapcsán. A bécsi külügy szóvivője azt közölte: „A történelmi térképekre való gyors pillantással bizonyítást nyertek az eredeti sejtések, miszerint Transzlajtánia (a Magyar Királyság) megszűnt létezni úgy száz évvel ezelőtt.

Orbán Viktor közösségi oldalán reagált a sálügyben: azt írta a kormányfő, a sál annyit jelentett, hogy a magyar válogatott minden magyar csapata, bárhol is éljenek. 

A foci nem politika”

– írta a miniszterelnök.

Daniel Freundot kiakasztja Nagy-Magyarország, a szomszédokat azért kevésbé

Orbán Viktor tegnap Nagy-Magyarországot ábrázoló szurkolói sálat öltve fogadta a válogatottságtól búcsúzó Dzsudzsák Balázst, az internet pedig a várakozásoknak megfelelően felrobbant. Daniel Freund EP-képviselő, Magyarország német zöld megszállottja azonnal üzent Twitteren, felhívva a figyelmet arra, „milyen megnyugtató ez Magyarország szomszédjai számára", mintha Orbán sálja bármilyen agresszióra utalt volna Trianonban magyar földet szerző szomszédainkkal szemben, akik egyébként szinte mind NATO-tagok.

Fotó: Mandiner archív

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jose
2022. november 24. 07:45
Tökéletesen egyetértek Kurcz-cal, a németeknek örökre KUSS. Amit a háború előtt és alatt műveltek, olyat ember nem tesz, legalábbis a 20. században már nem. (Itt előjön a kérdés a többi "nagyszerű" nyugati országgal kapcsolatban, Anglia, Belgium, gyarmatok ...)
kailniris
2022. november 23. 18:53
Kotorják a régi ndk-ás pöcéket, és ilyenek kerülnek elő, mint ez a restle.
KBA98
2022. november 23. 17:21
Ti kib...ott németek elmehettek a bús p...ba!
19Vs1...
2022. november 23. 17:06
Enyhén rekedtes hangon : Jóóól van , érzem az erőt , érzem a haragot .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!