Durván szigorít Olaszország: nem szállhatnak le a migránshajókról a felnőtt férfiak

2022. november 06. 15:59

Giorgia Meloni megígérte, hogy keményen fellép a migránsok ellen, s be is tartja az ígéretét. Közben a migránsszállító szervezet szerint az olaszok tette ellentétes a nemzetközi joggal.

2022. november 06. 15:59
null

Olaszország megakadályozza a felnőtt férfi migránsok partra szállását – írta meg a BBC. Olaszország új jobboldali kormánya megakadályozta, hogy 35 férfi elhagyja azt a migránshajót, amely két hete kérte, hogy bejusson egy olasz kikötőbe.

Ugyanis, csak és kizárólag a kiskorúaknak és az egészségügyi problémákkal küzdő embereknek engedélyezték a partra szállást Szicíliában.

A Humanity 1 egyike volt annak a négy, migránsokat szállító hajónak, amelyek arra vártak, hogy engedélyt kapjanak az olaszországi kikötésre.

Az új olasz miniszterelnök, Giorgia Meloni ígéretet tett arra, hogy keményen fellép a Földközi-tengeren Észak-Afrikából átutazó migránsok ellen.

Olaszország az egyik fő belépési pont Európába, és az ENSZ szerint az év eleje óta 85 ezer migráns érkezett hajókon.

A migránsok közül sokan kis csónakokban indulnak útnak, és útjuk során jótékonysági hajók mentik ki őket.

Összesen 144 ember szállhatott ki vasárnap reggel a német zászló alatt hajózó Humanity 1 nevű hajóról.

Matteo Piantedosi olasz belügyminiszter azt mondta, hogy azoknak, akik nem minősülnek kiszolgáltatottnak, el kell hagyniuk az olasz vizeket, és a „lobogó szerinti államnak” kell gondoskodnia róluk.

A hajót tulajdonló jótékonysági szervezet szerint a hangulat a migránsok körében rendkívül nyomott:

– mondta az AFP hírügynökségnek Petra Krischok, az SOS Humanity munkatársa. A segítségre szoruló emberek partra szállásának megakadályozása a jótékonysági szervezet szerint ellentétes a nemzetközi joggal.

Nyitókép: MTI/EPA-ANSA/Orietta Scardino

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fatman
2022. november 06. 20:34
A többit sem kéne engedni...
Kriszta67
2022. november 06. 20:05
Max a gyerekeket és anyjukat kellene leengedni, még a gyerektelen nőket se. Igaz, ezek hamarosan terhes nőkké válnának a hajón.
Göby
2022. november 06. 17:40
Szigorítás? Ez alap, hogy nem lép be senki útlevél nélkül, nemhogy papírok nélkül bakker ... Ezt hívják ferdítésnek, hazugságnak!
Házam Hazája
2022. november 06. 17:32
Jótékonysági szervezet hajója. Éheztessék ki őket és küldjenek a fedélzetre 5 grillsütőt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!