Itt az első exit poll-előzetes: óriási bajban a demokraták

2022. november 08. 23:45

Tízből több mint hét amerikai elégedetlen az ország jelenlegi állapotával – derül ki az Edison Research által végzett felmérésből.

2022. november 08. 23:45
null

Az amerikai választók általánosságban elégedetlenek az ország állapotával, és nagyrészt negatívan vélekednek Joe Biden elnökről – ez derül ki az Edison Research által a CNN és más hírcsatornák számára végzett exit poll-előzetes országos eredményeiből.

Tízből több mint hét ember nem elégedett azzal, ahogyan az országban mennek a dolgok,

és körülbelül egyharmaduk mondta azt, hogy nem csak elégedetlenek, hanem felháborítónak is tartják az ország jelenlegi állapotát.

A regnáló elnök népszerűségi mutatója a választók körében mintegy 45%-on áll,valamint a szavazók körülbelül fele szerint Biden politikája leginkább árt az országnak – írja a CNN.

A választók többsége a republikánusokban bízik az infláció és a bűnözés kezelése kapcsán

A felmérésből kiderült, hogy a választók nagyjából fele bízik a Republikánus Párt jelöltjeiben az infláció, valamint a bűnözés kezelésének kérdésében, míg ez az arány körülbelül 40 százalék a demokrata jelöltek esetében.

A Townhall twitter-oldala közben részletesebb számokat tett közzé az Edison felméréséből.

 

Kövesse velünk élőben az amerikai félidős választásokat!

 

Kövesse velünk az amerikai választásokat!

A külpolrovat nevében szeretettel köszöntöm az olvasót a Mandiner amerikai félidős választási közvetítésében. A hírügyeletes kollégákkal közösen az a célunk, hogy gyorsan, pontosan, közérthetően és szórakoztatóan számoljunk be erről a voksolásról. Pontosabban: ezekről a voksolásokról, ugyanis ma nem egy választást tartanak az Egyesült Államokban, hanem rengeteget - képviselőházi, szenátusti, sőt, kormányzóválasztásokat is -, helyenként pedig népszavazások is színesítik majd a kínálatot.

Nyitókép: MTI/EPA-PAP/Marcin Obara

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BRAAJEN
2022. november 10. 21:15
Ezt szoptátok! a führeretek mehet putyinhoz kuncsorogni tovább... amíg az is tepsibe nem kerül...
lightp
2022. november 09. 13:28
Fogyasszák be a demokrata Amerikai oligarchák pénzét és küldjék el Ukrajnának.
zuriktodor
2022. november 09. 12:29
Nem reménykedem földcsuszamlásszerű demokrata vereségben, mert nagyon durván rátelepedett a rendszerre a demokrata polip.
tomasz54
2022. november 09. 11:37
Simán nyernek a repubkánusok, ez nem kérdés. A kérdés csak az, hogy mindkét házban nyernek, vagy csak az egyikben. Szerintem a szenátusban lesznek karcsúbbak, de a képviselőházban többségük lesz. Binden pedig mehet dutyiba fia miatt. Ámen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!