Volt FIFA-vezér: Hiba volt Katarnak ítélni a 2022-es vb-t

2022. november 08. 18:55

Sepp Blatter egy interjúban arról is beszélt, hogy örül annak, hogy egy játékos sem bojkottálja a katari vb-t.

2022. november 08. 18:55
null

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) korábbi elnöke, Sepp Blatter interjút adott a Tages Anzeiger című svájci lapnak. A 86 éves egykori FIFA-vezér azzal kezdte, hogy a zürichi lakásában, egy nagyképernyős tévén fogja nézni a jövő hét vasárnap kezdődő vb-t.

Majd ezt követően kijelentette: 

hiba volt Katarnak ítélni a 2022-es vb-t.

Az eredeti terv az lett volna, hogy miután a 2018-as tornát megkapja Oroszország, a 2022-est az Egyesült Államoknak adják, mert a béke gesztusát szerették volna gyakorolni a régóta szemben álló két nagyhatalom között – ismertette Blatter.

A terve azért nem valósulhatott meg, mert az európai szövetség (UEFA) akkori elnökét, Michel Platinit megkérte Nicolas Sarkozy, hogy járjon közbe a katari szavazatokért. Sarkozy és a katari sejk pedig nemsokkal a szavazás előtt tárgyalt egymással. Később pedig Katar vadászgépeket vásárolt a franciáktól 14,6 milliárd dollárért – idézték fel.

Elítélte a homoszexualitást a katari vb-nagykövet, kiakadtak a németek

A német kormány elítélte egy katari vb-nagykövet megjegyzéseit, miszerint a homoszexualitást „káros elmebeli állapotnak" nevezte a német televíziónak adott interjújában - számolt be a Euronews. Khalid Salman, egykori katari válogatott labdarúgó és a közelgő torna számos hivatalos képviselőjének egyike szerint az országba érkező melegeknek „el kell fogadniuk a szabályainkat".

Blatter nem tartja a kapcsolatot Putyinnal

Az interjúban szót ejtettek arról, hogy a volt FIFA-vezér nem tekinti hibának, hogy 2018-ban Oroszország adottotthont a foci vb-nek, mert mint fogalmazott az oroszok „jó házigazdának bizonyultak”. Majd megjegyezte, hogy az orosz elnökkel nem tartja a kapcsolatot, az Ukrajna elleni háborút pedig elítéli.

A korrupciós vádak miatt 2015-ben felfüggesztett egykori FIFA-elnök arra kérdésre, hogy üdvözölte volna-e, ha elveszik Katartól a rendezést, csak ismételni tudta magát: hiba volt odaadni nekik. Annak viszont örült, hogy egy futballista sem bojkottálta az eseményt – hívta fel a figyelmet Sepp Blatter.

Nyitókép: FABRICE COFFRINI / AFP

 

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2xli
2022. november 08. 23:51
Hiba volt, de néhányan nagyon jól jártak vele.
nuknuk
2022. november 08. 21:24
Katar VB-t rendez nem pedig buzitalálkozót. Így helyes.
ZeroTadpole8073
2022. november 08. 20:44
Ne legyen lelkiismeret furdalásod öreg jobbágy. Ez nem vadászgép kérdés volt. Nem vetted észre, hogy beköszöntött a #freeSZFE/BLM korszak. Igaz, gyorsan torkukon is akadt a saját szaruk, de néhányan belebuktatok. Harvey Weinstein? Ő nem Zürichben nézi a tévét, hanem a Sing Singben. Becsüld meg magad.
Lord Vader
2022. november 08. 20:09
Nyakig benne volt Blatter (is), ezt már sehogy nem magyarázza ki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!