Horvátország
15:002024. június 19.
Albánia
Németország
18:002024. június 19.
Magyarország

Transzneműek tüntettek Pakisztánban az őket érő erőszak miatt (videó)

2022. november 21. 13:15

Egy aktivista szerint „évente transznemű emberek százait gyilkolják, vagy erőszakolják meg” az országban.

2022. november 21. 13:15
null

A helyi transznemű kisebbség több száz tagja vonult utcára vasárnap a dél-pakisztáni Karacsi városában az őket érő erőszak miatt.

A konzervatív muszlim országban első ilyen jellegű tüntetés, a Szindh Murat menet nagyszámú jogvédő aktivistát vonzott a kikötővárosba miközben az ország vallási vezetése és muszlim pártok parlamenti képviselői igyekeznek az általuk iszlámellenesnek tartott, transzneműek jogait rögzítő törvényt visszavonni.

A jogszabályt 2018-ban fogadták el, s ennek értelmében a transzneműek szabadon választhatták meg nemi identitásukat. A szabályozás ellenzői ugyanakkor azt állítják, hogy mindez megnyitja a kaput az azonos neműek házassága előtt.

– jelentette ki Sahzadi Rai transznemű aktivista. Hozzátette, hogy a transznemű gyerekek a szülők, vagy a gondviselők által örökségből történő kizárását, vagy elhagyását szintén büntetendő cselekményé kell tenni.

„Évente transznemű emberek százait gyilkolják, vagy erőszakolják meg, de az állam közömbös ez iránt” – közölte Najab Ali aktivista.

A tüntetésről készült felvételt alább tekinthetik meg:

(MTI)

A pakisztáni rendőrségi feljegyzések szerint 2016 óta több mint 1500 transznemű ember esett áldozatul tömeges nemi erőszaknak, zaklatásnak, vagy megfélemlítésnek az országban.

Nyitókép: RIZWAN TABASSUM / AFP 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Viktor76
2022. november 22. 01:19
Szegény elmebetegek...
bagira
2022. november 21. 18:11
Globali kommunisták ismét a qrva kiképző genderrel jönnek az ukrán háború már nem érdekes . Nyugaton mindig kitalálnak embereket bosszantó akciókat. Fos média pedig hűségesen közli.
bagira
2022. november 21. 18:08
Soros szokás szerint , pakisztániakat hergeli nehogy az oroszok oldalára álljanak , hátha polgárháború lesz belőle.
fogas paduc
2022. november 21. 16:26
Aki a transzneműt megerőszakolja az homokos?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!