Rendkívüli ülést tart a lengyel kormány nemzetvédelmi bizottsága

2022. november 15. 19:26

Az ülést a lengyel miniszterelnök hívta össze.

2022. november 15. 19:26
null

Rendkívüli ülésre hívta össze a lengyel kormány nemzetvédelmi bizottságát Mateusz Morawiecki miniszterelnök – közölte kedden a kormányszóvivő.

Piotr Müller a Twitter közösségi oldalon osztotta meg az értesülést.

A nemzetvédelmi ügyekkel foglalkozó kormánybizottságot 2020 végén hozták létre

egy kormányátalakítást követően. Először a kormányzó Jog és Igazságosság vezetője, Jaroslaw Kaczynski akkori miniszterelnök-helyettes vezette.

Kaczynski azóta távozott a kormányból, a bizottság vezetését Mariusz Blaszczak miniszterelnök-helyettes és védelmi miniszter vette át.

A bizottság az igazságügyi-, belügy- és külügyminiszterből, valamint a különleges szolgálatok koordinátorából áll a védelmi miniszteren kívül.

(MTI)

Nyitókép: LUDOVIC MARIN / AFP

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
citromosParizer
2022. november 15. 21:25
semmi különös, csak elkóborolt az ame.. ango.. akarom mondani orosz csőgörény :D már csak az a kérdés, hogy az ukránok maguktól lövik a lengyeleket, vagy valaki kérésére próbálják eszkalálni a helyzetet?
bunko_jobbos
2022. november 15. 21:24
EZ olyan Kassa bombázása-szerű. Ezt nem tekintem a NATO megtámadásának, csak egy eltévedt rakétának. De ugye én senki vagyok, lengyel kormány meg vérszagra éhes. Majd meglátjuk, mi lesz. Szerencsére nekem semmit sem kell ez ügyben tennem, mert mint már említettem egy kis pöcs vagyok a térképen. Biztos Kass bombázásakor is látta sok ember, hogy ez csak egy casus belli, de nem számított semmit.
RasPutin
2022. november 15. 20:23
Pusztulni kell az orosznak.
olajfa1
2022. november 15. 20:22
Remélem, hogy nem fog eszkalálódni ez a helyzet... Sajnos túl forró lett hirtelen minden. Gyorsan valamilyen hűtés kell!... /no és légvédelmi rendszerek Lengyelországba! -is...-/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!