Magyarország is vásárolhat a világ legmodernebb légvédelmi rendszeréből?

2022. november 16. 19:12

A honvédelmi miniszter szerint Magyarországnak is érdemes tanulmányoznia az izraeli Vaskupolát.

2022. november 16. 19:12
null

Novák Katalin köztársasági elnök és Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter szerdán megtekintette az izraeli Vaskupola rakétaelhárító-rendszer működését.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter Izraelben szerdán az újságíróknak elmondta: a kormány képviseletében érkezett Izraelbe, védelmi miniszterként is fontos találkozókra, amelyre Izrael Állam elnöke és a leendő miniszterelnök, valamint a leköszönő miniszterelnök invitálta Novák Katalin köztársasági elnököt, akit elkísér találkozóira.

Kiemelte: a látogatást az is jelentőssé teszi, hogy a két ország közötti kapcsolatok régóta nagyon jók, s ez a védelem területén is kiemelten megnyilvánul.

A Vaskupolát érdemes Magyarországnak is tanulmányoznia

Elmondta: többek között megmutatták nekik azt a kombinált légvédelmi rendszert, amelyet

valamint azt a nagyon jól felépített és egyébként világszerte ismert izraeli magas technológiájú együttműködést, amely az izraeli védelmi ipar, a hadsereg és a légierő között van. Emlékeztetett, hogy ellátogattak a Yad Vashem Intézetbe, a jeruzsálemi holokauszt-emlékközpontba is. 

(MTI)

 A Vaskupolának nevezett légvédelmi rendszer tulajdonképpen radar és rakéta kombinációja, amely vizualizálja a repülő tárgyakat, majd egy összetett technológiai rendszer eredményeképpen meg tudja semmisíteni őket. 

Nyitókép: Szalay-Bobrovniczky Kristóf Facebook-oldala

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nuknuk
2022. november 17. 09:29
Láttuk, Lengyelország felett bevált.
airmax
2022. november 17. 08:22
Itt valami nem tiszta... - Nyírteleken hamarosan gyártják, és szervizelik a vaskupola által használt ELTA radarokat. - Maróth Gáspár szerint a vaskupola szoftvert megvettük... (itt nem világos, hogy milyen stádiumban van a dolog, volt-e már szerződés? Mikor lehet teljesítés? stb..) - Ami eddíg nem volt az a vaskupola által használt rakéták... Elvileg jönnie kéne NASAMS rendszernek, de eddig biztosan nem történt semmi (vagy csak titkos a szerződés ha van...) Tehát, ha ezért mentek akkor csak örülni tudunk. Főleg ha nem csak szemlélődés lesz, hanem szerződés is.. (Pl a Dávid csúzli jöhetne...) Nincs már mit szemlélődni egy csomószor megnézték már... Igaz nem Sz-BK..
Namond
2022. november 17. 06:20
Vásárolhatna, de Matolcsy nem tud eurót, sékelt vagy dollárt nyomtatni, csak forintot. A forint meg lassan azt a papírt nem éri meg amire nyomtatják, de hát Orbán megtiltotta a forint árfolyam védelmét, mivel az inflációra alapozza, a GDP növekedési személyes, harcos zsenialitása marketingjét.
Isten jobb keze
2022. november 16. 23:52
Adjátok ide sz árát, és plussz tízszázalékot, és meg veszem én az országnak! Velem sokkal jobban jár, mint orbánékkal, mert ők ugyan is tízszeres árat fizetnének érte! Többit meg ellopnák, szét osztanák maguk között! Xdxd
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!