Benyújtotta lemondását a dán miniszterelnök

2022. november 02. 12:29

Mette Frederiksen közben megkezdi a politikai középen átívelő koalíció lehetőségének feltérképezését.

2022. november 02. 12:29
null

Mette Frederiksen dán miniszterelnök szerdán közölte, hogy benyújtotta lemondását a királynőnek, és megkezdi a politikai középen átívelő koalíció lehetőségének feltérképezését.

A szociáldemokrata politikust támogató pártcsoport kismértékű győzelmet aratott a keddi parlamenti választásokon.

A tárgyalások várhatóan hosszadalmasak lesznek, mivel Frederiksen támogatói és ellenfelei egyaránt kétségeket fogalmaztak meg egy ilyen koalíció megalakításával kapcsolatban.

„Széles körű koalícióra van szükség”     

A baloldali blokk, amelynek Frederiksen szociáldemokrata pártja is tagja, 90 mandátumot szerzett, ami a lehető legcsekélyebb többség a 179 fős parlamentben, míg a jobboldali blokk 72 mandátummal rendelkezik, egy újonnan alakult centrista párt pedig 16-tal. Frederiksen azzal kampányolt, hogy széles körű koalícióra van szükség a hagyományos bal- és jobboldali megosztottságon keresztül. Érvelése szerint a nemzetközi bizonytalanság idején politikai egységre van szükség.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Ritzau/MARTIN SYLVEST

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fatman
2022. november 02. 15:57
hm, az első hírek nem arról szóltak, h nincs meg a többségük? fuck! mindenesetre azt várom, h még inkább jobbra mozduljon el a kormányzás...
Haramia
2022. november 02. 13:04
Hmmm... úgy fog hiányozni mint a halízű dán disznóhús.
Orange79
2022. november 02. 12:54
Ideje lenne visszaterni a patriota, feher (hetero) ferfi vezetokhoz, ez a buzikvota, niggerkvota, noi kvota dolog szemmel lathatoan nem mukodik.
Szabó Tamás
2022. november 02. 12:49
Megy a nyugati típusú demokrácia lejáratása. Lassan már csak ez a dolga a sok szemét aktivistának is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!