Meloni: Olaszország hangja erős lesz Európában (videó)

2022. november 03. 21:44

Az olasz miniszterelnök Brüsszelben „nagyon őszinte és pozitív eszmecsere zajlott az uniós intézmények vezetőivel”.

2022. november 03. 21:44
null

Olaszország hangja erős lesz Európában, és készek vagyunk megoldást keresni a problémákra, kezdve az energiaválsággal, továbbá együtt dolgozni egy gyors és hatékony megoldáson a családok és a vállalkozások támogatására – jelentette ki az olasz miniszterelnök csütörtökön Brüsszelben, az uniós intézmények vezetőivel folytatott megbeszéléseit követően.

Giorgia Meloni rövid sajtónyilatkozatában közölte: személyes, emberi szempontból nagyon őszinte és pozitív eszmecsere zajlott az uniós intézmények vezetőivel.

Tájékoztatása szerint a megbeszéléseken aktuális kérdésekről esett szó, például az ukrajnai háborúról és annak következményeiről, valamint arról, hogy mihamarabb konkrét megoldást kell találni az energiaválságra, a gázársapkára, a nyersanyagok biztosítására, az infláció és a migráció problémájára.

 – tette hozzá az olasz miniszterelnök.

Meloni a nap folyamán Paolo Gentiloni gazdaságpolitikai biztossal is találkozott, akivel olyan aktuális kérdésekről tárgyalt, mint az EU által finanszírozott, a koronavírus-járvány okozta válság utáni helyreállítást biztosító újjáépítési terv, az energiaválság és az orosz-ukrán konfliktus.

A sajtótájékoztatóról készült felvételt alább tekinthetik meg:

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Twitter-üzenetben azt írta az olasz miniszterelnökkel folytatott megbeszéléséről:

erős üzenetet hordoz, hogy Meloni első külföldi útja az uniós intézményekbe vezetett.

A találkozás jó lehetőséget biztosított olyan fontos kérdések megvitatására, mint Ukrajna támogatása, az energiaellátás, Olaszország gazdaságának helyreállítása a koronavírus-válságot követően, valamint a migráció – tette hozzá a brüsszeli testület elnöke.

Az Európai Bizottság elnökének vonatkozó bejegyzését alább olvashatják:

Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke üzenetében azt hangsúlyozta, hogy Olaszország mindig központi szerepet töltött be az Európai Unióban. „Minden eddiginél jobban – az ukrajnai orosz invázió, az egekbe szökő energiaárak és a növekvő infláció miatt – össze kell tartanunk” – fogalmazott az uniós parlament elnöke, majd hozzátette: az EU erősebb, ha összetart.

(MTI)

Nyitókép: DURSUN AYDEMIR / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2022. november 04. 10:21
Nos, amíg nem kapják meg a pénzt, nem várhatunk tőlük sokat! Ahogy a lengyelek és mi sem! Az a helyzet, hogy nincs sok időnk, mert szép lassan kitör a harmadik világháború!!!
Armageddon
2022. november 04. 08:02
Az olaszok, akárcsak a cigányok mindenhol hangosak. Még otthon is! Kifele élnek. Extrovertált nép.
elfújta az ellenszél
2022. november 04. 00:03
Vannak a szép szavak meg ugye a realitás. Olaszországban nagyon megdrágult az energia, és a migrincsek a partot ostromolják. Van der Lotyó egyiket sem fogja megoldani, sőt semmit sem fog megoldani a problémák közül
Akitlosz
2022. november 03. 23:09
Az EU erősebb, ha a tagállamaiért ténykedik és nem Amerikáért, Ukrajnáért, Afrikáért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!