The Guardian: Ha a közvélemény-kutatások nem tévednek, a demokraták összeomlanak és elégnek a félidős választásokon

2022. november 07. 09:07

A cikk Magyarországot is említi, ahol „a szélsőjobboldal uralta a választási vitákat”.

2022. november 07. 09:07
null

Hacsak a közvélemény-kutatások, a szakértők és a precedensek nem tévednek, a demokraták összeomlanak és elégnek az e heti félidős amerikai választásokon – olvasható a The Guardian cikkében. A portálon azt írják: tekintettel az örökölt problémákra, Joe Biden elnöksége mindig is valószínű volt, hogy könnyekkel fog végződni. Olaszországban, Franciaországban és

Magyarországon is „a szélsőjobboldali pártok uralták a közelmúlt választási vitáit”,

kihasználva a „biztonsággal, a nemzeti identitással és a bevándorlással kapcsolatos irracionális félelmeket”.

Jobbak a jobboldali szónokok

A cikk szerint a hagyományos baloldal összeomlott. A baloldal többi tagjához hasonlóan Biden civakodó, szervezetlen demokratáinak is sürgősen fel kell javulniuk, rendezniük kell az elképzeléseiket és csiszolniuk kell az üzenetüket 2024 előtt. Mert „az igazat megvallva, a jobboldali szónokok és tombolók jobb, meggyőzőbb, zsigeribb történetet mesélnek, még akkor is, ha az többnyire hazugság” – olvasható az oldalon. 

Nyitókép: MTI/AP/Susan Walsh

Összesen 124 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Viktor76
2022. november 08. 01:22
Emészthetetlen normális ember gyomrának, ahogy ez a szélsőséges, deviáns, libsi csürhe - mondhatni - "de jure" politikailag középre helyezte magát, és aki a balos szélsőségüktől jobbra van egy centit is, azt nácizzák, fasisztázzák. Ideológiailag ezek már rosszabbak a szovjeteknél, megesküszöm rá. Tettekben szerencsére még nem, de igényük lenne arra is, tisztán érezhető.
kovsa
2022. november 07. 16:50
"Unless polls, pundits and precedents are wildly wrong, Democrats will crash and burn in this week"s US midterm elections." Minden bizonnyal arra gondoltak, amire én is jutottam. Ezek az emberek (Biden és a destruktívok) pokolra valók és ott fognak égni örökkön-örökké.
röviden
2022. november 07. 12:32
Nyilvánvalóan a narratívával van a baj, mint általában, nem is a politikai teljesítménnyel. :) Mindamellett élek a gyanúperrel, hogy ezzel az "összeomlanak és elégnek"-kel csak a várhatóan jelentős, de a katasztrofálisnál enyhébb vereséget próbálják sikernek eladni.
fatman
2022. november 07. 12:08
Sírjatok, libernyákok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!