Francia ifjúsági államtitkár: A fiatalokat fel kell ébreszteni a szélsőjobboldal ellen

2022. november 29. 09:34

Sarah El Hairy szerint Magyarországon, Lengyelországban és Olaszországban veszélyes a helyzet.

2022. november 29. 09:34
null

„A szélsőségesebb politikai ideológiák utat törnek maguknak a főáramba” – nyilatkozta az Euractiv France-nak a francia ifjúsági államtitkár. El Hairy az Európai Ifjúsági Év zárórendezvényén Marseille-ben tett látogatása során világossá tette, hogy minden eddiginél nagyobb szükség van arra, hogy Franciaországban a fiatalok körében az Európához való tartozás érzését táplálják, mivel az ország fiataljai elszigeteltebbek és kiábrándultabbak, mint sok uniós társuk.

Megjegyezte, hogy Európa-szerte

ami veszélyes helyzetet teremt, amelynek megoldásán az Európai Uniónak dolgoznia kell. Ehhez meg kell értetni a fiatalokkal, hogy Európa „nem csupán a jogok kirakata, hanem mindenekelőtt egy politikai projekt, amely meghódítja a jogokat, és egy eszményt hordoz, amely egy értékrendre épül”.

Ennek előmozdítása érdekében nagyon fontosnak tartja az „EU sikereinek, projektjeinek és az általa biztosított szabadságjogoknak a még erőteljesebb megünneplését”. Ennek érdekében fontosnak tartja még, hogy az európai iskolák szorosabbra fűzzék a kapcsolataikat és a gyerekek kapcsolatba kerüljenek egymással.

A francia ifjúsági államtitkár kifejezte aggodalmát az olaszországi jobboldali fordulat kapcsán is: „Olaszországban egy olyan kormány érkezésének vagyunk tanúi, amely nagyon távol áll az alapvető értékeinktől”. Ezt kompenzálva „meg kell erősítenünk európai szolidaritásunkat és humanizmusunkat”. Igaz, ennek konkrét megnyilvánulásáról nem tett említést.

El Hairy a csalódottságának adott hangot amiatt, hogy a francia fiatalok bár nagyon politizálnak, ez nem mutatkozik meg szavazatokban: 

A miniszter asszony úgy véli, hogy a politikai ellenfelek szélsőséges, érzelmeket gerjesztő nézeteket használnak a szavazatok megszerzése érdekében. 

Végezetül arra bátorította a fiatalokat, hogy „építsék az általuk kívánt Európát” a választásokon való részvételükkel, és emlékeztette őket arra, hogy a francia és az európai identitás nem két ellentétes identitás.

A nyitóképen: Sarah El Hairy. Fotó: XOSE BOUZAS / HANS LUCAS / HANS LUCAS VIA AFP

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
osbehemot
2022. november 29. 20:54
1. Mi a faszt keresel te Franciaországban? 2. Mi a faszért vagy te ifjúsági államtitkár Franciaországban? 3. Mi a faszért nem ellenetek kell felébreszteni Franciaországot?
palicsi
2022. november 29. 16:51
Nincs annál nagyobb dicsőség egy nemzetét szerető ember számára, mint amikor az úgynevezett liberálisok, le szélsőjobbozzák!
MR.Smith
2022. november 29. 15:28
Franciaország elveszett.
skac69
2022. november 29. 13:04
Hairy? Szőrös a segge?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!