Elon Musk a republikánusok támogatására buzdítja a választókat

2022. november 08. 06:31

A milliárdos a kiegyensúlyozott hatalommegosztással érvel.

2022. november 08. 06:31
null

A republikánus jelöltek támogatására buzdította az amerikai választókat a kiegyensúlyozott hatalommegosztással érvelve Elon Musk milliárdos üzletember, a Twitter új tulajdonosa hétfőn. A vállalkozó, a Tesla és SpaceX alapítója véleményét azzal támasztotta alá, és elsősorban azt ajánlotta a független választók figyelmébe, hogy a két nagy párt közötti hatalommegosztás az ideális.    

Kifejtette, a megosztott hatalom korlátozza a pártok túlkapásait, így

miután a Fehér Ház a demokraták kezében van, szükség van arra, hogy a törvényhozás, azaz a Kongresszus a republikánusok irányítása alá kerüljön.

Elon Musk már májusban bejelentette, hogy idén várhatóan a republikánusokra szavaz. Most ezt azzal egészítette ki, hogy a múltban túlnyomó többségében a demokratákra szavazott, most viszont a republikánusokat támogatja.

A halott szavazóktól Zuckerberg és Soros pénzéig - utazás az amerikai választások mélyére

Vajon a novemberi amerikai félidős választásokon is felmerül majd a csalás gyanúja? A 2020-ban történtek utóélete befolyásolhatja a keddi amerikai voksolást is.

(MTI)

Nyitókép: YouTube / TED

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2022. november 08. 17:16
Ideje Musk állampolgárságát felülvizsgálni. Még a végén kiderül, hogy dél-afrikai kém. Ott meg egykor búrok is éltek. Akiknek németes hangzású a nevük. Akik pedig nácik. Vagyis Musk náci. Akkor pedig el lehet venni a tulajdonát.
fatman
2022. november 08. 15:30
hahaha... fékek és ellensúlyok, mi? rohadjatok meg, demokraták!!!
Spiltyu
2022. november 08. 10:14
"Elon Musk a republikánusok támogatására buzdítja a választókat" Majd kap a pofájára a woke liberal-tól...
bispora
2022. november 08. 08:10
Annak van jelentősége, hogy már egy afroamerikai is a demokraták ellen kampányol ..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!