Economist: Új migrációs válság van kirobbanóban Európában

2022. november 19. 11:35

Az ukrán menekültek megsegítése népszerű a nyugati lakosság körében, de az afrikaiakhoz, ázsiaiakhoz már korántsem ennyire nyitott a hozzáállás – olvasható a londoni lap cikkében.

2022. november 19. 11:35
null

Az Economist szerint egy új migrációs válság van kirobbanóban Európában. Az utóbbi időben megugrott az illegális migránsok száma az Európai Unióban: az év eleje óta

az unió illetékesei több mint 280 ezer illegális határátlépőt regisztráltak, ami 77 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

A legfrissebb – rendelkezésre álló – adatok szerint csak augusztusban mintegy 84 500 menedékkérelmet nyújtottak be az unió országaiba.

A cikk szerint a válság újraéledése két gondot vet fel: az ukrán menekültek megsegítése népszerű a nyugati lakosság körében, de az afrikaiakhoz, ázsiaiakhoz már korántsem ennyire kedvező a hozzáállás. A populisták előretörtek – olvasható az Economist írásában. A másik nehézség, hogy teljes zűrzavar van a menedékpolitikában. „A déliek tehermegosztást követelnek a többiektől, az északiak erre csak önkéntes alapon hajlandók, ám az nem vált be. Ez pedig felemésztette a bizalmat” – fogalmaz a szerző.

Nyitófotó: MTI/ EPA/ EFE/ Angel Medina

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik