Osztrák lap: Orbán, Nehammer és Vucic úgy pózol, mint három muskétás

2022. november 28. 12:10

A Die Presse szerint az osztrák kancellár az előd, Sebastian Kurz nyomába szegődik, újra központi kérdés lett ugyanis a migráció.

2022. november 28. 12:10
null

„Visszatért a migráció ügye” erről ír a Die Presse, az osztrák lap szerint ennek köszönhető, hogy Karl Nehammer osztrák kancellár sem fél nyilvánosan mutatkozni Orbán Viktorral, valamint a szerb elnökkel.

Úgy pózolnak közös fotójukon, mint a muskétások”

– írja a lap.

A lap szerint Nehammer azért teszi mindezt, mert  politikus nem túl jól áll a közvélemény-kutatásokban, és ezen nem tud segíteni az eddigi eszközökkel. Ezért rááll elődje vonalára, habár Kurznak feltehetőleg még kemény kérdésekre kell válaszolnia kormányzása miatt.

Nehammernek azonban nincs stratégiája a Die Press szerint, inkább a mindennapok igényeihez igazodik,

nála jönnek és mennek a témák, ahogy a szükség hozza. Most éppen a bevándorlás van terítéken”.

Ám az ÖVP-nél ez ügyben árukapcsolást látni: a külső határok tisztességes védelmével szembeállítja a schengeni térség bővítését.

Nyitókép: Milos Miskov /  Anadolu Agency / AFP

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Odone Ricci
2022. november 28. 19:46
Puszi-pacsi-simogatás csak a "demokratikusoknál" szabad. A szovranistáknak lejáratás és gyúny jár a pc mediában. Lesz itt hadd el hadd, holnap Paul úr is rákontráz majd. Herr Nekalapács pedig szedheti majd a sátorfáját, akárcsak az arisztokratikus nagyfülű.
KBA98
2022. november 28. 17:17
és??? Ha baj van össze kell fogni a közös ellenséggel szemben!
Akitlosz
2022. november 28. 15:11
Az osztrák lap Mandiner megint rajta tartja a kisujját a nagypolitika ütőerén. Orbán, Nehammer és Vucic cipőjéről vajon mi lehet a véleményük? Egy alapos elemzést és szakértést megérdemelne a téma.
letsgobrandon
2022. november 28. 14:52
Ez a szerbeknek, meg az osztrákoknak szopás
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!