Uniós biztos: Arra törekszünk, hogy a lehető leghamarabb befejezzük a magyar terv értékelését

2022. november 21. 21:36

Didier Reynders közölte: A brüsszeli testület továbbra is figyelemmel kíséri a magyar kötelezettségvállalások jogi és gyakorlati végrehajtását.

2022. november 21. 21:36
null

Az Európai Bizottság úgy véli, ha az unió aggályainak eloszlatására bevezetni tervezett intézkedéseket helyesen, maradéktalanul és hatékonyan hajtja végre Magyarország, akkor azok képesek a szóban forgó problémák megoldására – jelentette ki az Európai Bizottság igazságügyi biztosa Strasbourgban hétfőn.

Didier Reynders, az Európai Parlament plenáris ülésének a feltételességi rendelet és a helyreállítási alap forrásainak lehívását lehetővé tévő magyar terv értékeléséről folytatott vitáján hangsúlyozta, az Európai Bizottság célja, hogy az unió költségvetése többé ne kerüljön veszélybe Magyarországon. „Reméljük, hogy ezt a megfelelő magyarországi reformokkal mihamarabb elérjük” – fogalmazott.    

Kijelentette, a feltételességi rendelet alkalmazásával az Európai Bizottság célja a jogállamság helyzetének javítása és a megerősítése Magyarországon. Szavai szerint az uniós bizottság jóhiszeműen, de határozottan alkalmazza a rendelkezésére álló eszközöket a jogállamiság magyarországi színvonalának emelésére és helyzetének javítására. A brüsszeli testület továbbra is figyelemmel kíséri magyar kötelezettségvállalások jogi és gyakorlati végrehajtását – szögezte le. 

fogalmazott.   

 A koronavírus-járvány utáni helyreállítást segítő uniós források lehívását lehetővé tevő magyar tervvel kapcsolatban az uniós biztos azt mondta: a brüsszeli testület számos előremutató megbeszélést folytatott Magyarországgal. Az elmúlt hónapokban a legtöbb kérdésben előrehaladást sikerült elérni. „Most arra törekszünk, hogy a lehető leghamarabb befejezzük a magyar terv értékelését” – tette hozzá az uniós biztos.

(MTI)

Kapcsolódó

 

Kiszivárgott: érkezni fognak a zárolt EU-s összegek Magyarországra

Ma ülnek össze Brüsszelben az EU-s tagországok európai ügyekért felelős miniszterei, hogy megvitassák, teljesítette-e Magyarország a vállalásait annak érdekében, hogy megkapja az eddig zárolt uniós forrásokat.

Nyitókép: Dursun Aydemir / Anadolu Agency / AFP

 

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2022. november 22. 17:28
Elmentek az ótvaros p...ba!
pipa89
2022. november 22. 11:10
Na, itt a következő ufófejű fináncbürokrata! Pont annyira húzzátok el, hogy a magyarok a pénzért cserébe ugorjanak bele a közös hitelfevételbe Zelenszkij JENKIUKRAJNÁJÁÉRT! Ti tisztára hülyének nézitek a magyart! A pénz jár, ukikért nem ugrunk föderációba és adósrabszolgaságba! Nem kell a jól ismert HÁLÓZAT újra ÁLLAMOSÍTVA!
letsgobrandon
2022. november 22. 09:16
az eurokommunisták is tudják , hogy minden problémájuk velünk koholmány .... az egész arra megy ki , hogy egy elvtelen unionista molsék kormányt ültessenek a trónra
petike21
2022. november 22. 09:04
Hazudik a biztos úr. Ha így lenne ahogy állítja már 2 éve itt lenne a pénzünk. Egyszerű ez Lenyúlták. Most pedig gyártják hozzá a mesét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!