Der Standard: Magyarországon veszélyes bűnözőknek állítják be a migránsokat

2022. november 14. 11:16

A bevándorlók arra panaszkodnak az osztrák lapnak, hogy lábon ütik őket a rendőrök, amikor létrával próbálnak meg átmászni a határkerítésen.

2022. november 14. 11:16
null

A román határrendészek elveszik a bevándorlók pénzét, a magyarok pedig meg is verik őket – erre panaszkodtak migránsok az osztrák újságírónak, aki a magyar–szerb–román-határháromszögben keresett fel olyanokat, akik hihetetlen nyomorban várnak a jó szerencséjükre. Igaz, utóbbival kapcsolatban hozzáteszi a lap: a migránsokat azért ütik lábon a magyar határrendőrök, mert megpróbálnak létrával átmászni a kerítésen.

A lap szerint újabb és újabb csoportok érkeznek és a legtöbbjüknek sikerül belépniük Magyarországra, onnan azután Ausztriába mennek tovább. Gyakran félig összeomlott házakban húzzák meg magukat, amelyek tele vannak élősködő bogarakkal. Fagyoskodnak, nincs WC és mosdási lehetőség. Akik ezek után átjutnak, azok igencsak megbecsülik.

A magyar migrációs politika időközben annyira „barbár” lett a Der Standard szerint, hogy a Frontex tavaly januárban kivonult, amire még nem volt példa egyetlen másik uniós tagállam esetében sem.

Az Orbán-kormány amúgy veszélyes bűnözőknek állítja be a menekülteket”

– véli a lap. 

Nyitóképen: Röszkei határon átszökő migránsok. Fotó: MTI / Ujvári Sándor 

Összesen 141 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fabulon a bőre őre
2022. november 14. 18:53
Kezdjük azzal, hogy a muszlimnak dicsőség a nem igazhitűnek hazudni. A Der Standardnak meg a magyarokról. A kerítéshez két létra kell. Ha a rendőr odaért, akkor vagy visszahúzzák a másodikat, vagy megcsiklandozzák a másodikon állót, ha vissza akarna mászni ahelyett, hogy átküldenék a kerítéskapun. A Der Standard kéjjel hazudik. Hol vannak az osztrák határvadászok Röszkéről?
Karbantartó9
2022. november 14. 18:44
Igen, éééééééééés? Egyébként csak az illegálissal van baj.
Fila2020
2022. november 14. 16:18
Szegény migránsok. Csúnyán bánnak velük a határőrök, miután átmásznak a kerítésen, pedig ki van írva, hogy tilos, államhatár. Kővel, létrával dobálják a határőröket, időnként lőfegyvert használnak (egyenlőre csak a levegőbe lőnek, bár ma már a rendőrökkel is tűzharcba keveredtek Budapesten). Kívánom, hogy a cikk írójának ingatlanát is látogassák meg hasonló módon, mint ahogyan mihozzánk beköszönnek.
Kivűlálló
2022. november 14. 15:53
Az a baj, hogy csak lábon ütik őket! Jól össze kellene verni az összes sávószemű kutyát! Én szimplán a helyszínen agyonlőném mindet!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!