Ronaldo: A Manchester United elárult engem

2022. november 14. 07:39

A portugál sztár szerint a klub akkor is tiszteletlenül viselkedett vele, amikor elveszítette gyermekét.

2022. november 14. 07:39
null

Megdöbbentő őszinteséggel nyilatkozott Cristiano Ronaldo klubjánál, a Manchester Unitednél kialakult helyzetéről. Az ötszörös aranylabdás labdarúgó úgy gondolja, elárulták őt a csapatnál – olvasható az Indexen

A cikkben azt írják: vasárnap lett nyilvános néhány részlet a Piers Morgan, brit újságíró és televíziós személyiség Cristiano Ronaldóval készített exkluzív interjújából, amelyben szokatlan őszinteséggel nyilatkozik a portugál támadó edzőjéről, klubjánál kialakult helyzetéről, és csapattársairól is. 

„A Manchester United elárult engem. Elárulva éreztem magam, azt éreztem, hogy mindenért én lettem a hibás, és hogy több ember nem is akar már a csapat körül látni. És ezt nemcsak most éreztem, hanem már az előző szezonban is” – vallott Ronaldo jelenlegi érzéseiről a másfél órás interjúban. Ronaldo kitért jelenlegi edzőjére is:

Ten Hagot nem tisztelem, mert ő sem tisztel engem. Ha te nem tisztelsz engem, én sem foglak soha tisztelni téged”

 – mondta a portugál klasszis. Ronaldo megosztotta gondolatait a United korábbi vezetőedzőjéről, Ralf Ragnickról is, akiről elmondta, nem is hallott korábban róla, mielőtt az edzője lett volna. 

Hogy lesz valakiből a Manchester United főnöke, ha nem is irányított előtte futballcsapatot?”

– tette fel a kérdést interjújában a 37 éves támadó. 

Rooneynak is üzent

A Cristiano Ronaldóval készült interjú teljes egészében csak a héten jelenik meg, de Piers Morgan úgy fogalmazott a beszélgetéssel kapcsolatban, hogy

a portugál sztár karrierje egyik legmeghatározóbb interjúját adta neki. 

Nem kizárólag szakmai szempontokat érintett Ronaldo, hanem elmondta: magánéletében is rendkívül nehéz időszakot élt meg, mikor elveszítették újszülött gyermeküket, és ezalatt is tiszteletlenül viselkedtek vele a klubnál, amiért nagyon dühös. Továbbá kiderült, hogy a United ikonjának, Wayne Rooneynak is üzent Ronaldo interjújában, mivel az angol exfutballista korábban többször is kritizálta a portugál klasszist. 

„Nem tudom, miért kritizál engem. Valószínűleg azért, mert ő már befejezte a pályafutását, én pedig még mindig a legmagasabb szinten játszom. Nem fogom azt mondani, hogy jobban nézek ki nála, ami egyébként igaz lenne” – nyilatkozta  a labdarúgó. 

Fotó: MTI/ EPA/ Ali Haider

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pasqual.dorje
2022. november 15. 18:20
Azt hiszem a valóság "árulta el" Ronaldót. Mivel ez emberek által jön szembe vele, ezekre az emberekre vetíti az ellenségességét. A múltjára hivatkozva igényli a "tiszteletet", nem a jelenlegi teljesítményére. Érdemes feltenni a kérdést, mi az ára a góljainak. A Juventus visszaesett, miközben ő lövögette a gólokat. A MU szintén. Mintha felborult volna a mérleg az ő java és a csapat érdeke között. A csapat csak látszólag profitál belőle (akkor, ha rúg gólokat). A mai foci nem bírja el R kicsit egyoldalúvá váló képességeit (védekezés hiány, stb..). Ten Hag szerintem mindent megtett, hogy egyensúlyban tartsa a csapat fejlődését, sikereit, és azért Ronaldót is szerepeltesse (tk. elég sokat). Túlságosan R-ról szól minden. Ez egy csapat stabilitását aláássa. A MU-nak látnia kellett volna, hogy R már akkor sem kellett igazán senkinek. Túl nagy terhet hoz magával, azzal, amivé a pályán, és azon kívül vált, ami akadályozza a csapat dinamikáját minden tekintetben, pl. a játékban, az öltözőben, a klub marketing szintjén is. Nehéz elhinni, h a City akarta volna. Pláne annak a fényében, hogy nyáron már senki sem vitte. Bár talán addigra esett le végül mindenkinek, hogy mekkora tehertétel ma már Ronaldo. Mindez amellett, hogy korszakos játékos (volt a maga korában és feltételrendszerében).
kafabatka
2022. november 15. 13:42
Látok némi anlógiát Zlatannal. Őt is kikezdték az irigy és feltörekvő fiatalok,szerencséjére ő nincs akkora sztár,mint Ronaldo. A MU-ban úgy látom a többiek,vagy többen kirekesztették,szemes labdákkal nem tolják szekerét. Messit is "megalázták" a PSG-nél,akárhogy is nézzük. Amikor átlépsz egy bizonyos kort,le kell lépned,vagy bölcsen a háttérbe húzódással villanásokkal veteted észre magad. Ez Ronaldónak nehezen megy. Messi gyorsasága már megkopott,a fiatalok gyorsabbak,ezért hátralépett. Ronaldo fizikai paraméterei szerint 1,87 m és 85 kg 37 évesen. Zlatan 1,95 m és 95 kg 41 évesen,míg a fiatal Lukaku 1,91 m és 103 kg 29 évével,aki kénytelen volt visszkullogni az Interbe. Mint látható,Ronaldo fizikai paraméterei önmagában nem elégségesek a tisztelet kivívásához,a pályán a csapat meg mintha ellene dolgozna,hiszen nélküle eredményesebbek. Új arculattal kellene meglepnie a világot. Legyen szerényebb,azt is jól megfizetik.
Házam Hazája
2022. november 15. 01:40
Chris! Gyere Hozzánk 2 évre lazulni :) https://www.youtube.com/watch?v=L8ZheWHl3FU
pintyőke
2022. november 14. 17:58
Ettől a fejestől még mindig könnyekig meghatódom. https://www.youtube.com/watch?v=jyYBH0-ax0U
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!