Az Orbán-gyűlölő Verhofstadtnál végképp kezd elgurulni a gyógyszer

2022. november 13. 16:57

Az ultraliberális belga politikus már nemcsak az uniós döntéshozásból zárná ki hazánkat, hanem a teljes EU-közösségből is. Összeszedtük Verhofstadt legutóbbi kirohanásait.

2022. november 13. 16:57
null
Baranya Róbert
Baranya Róbert

Egyre messzebbre megy a hazánkkal szembeni durva támadásaiban Guy Verhofstadt, és ki tudja, hol áll majd meg.

A liberális EP-képviselő az orosz-ukrán konfliktus kapcsán már korábban is eltávolította volna Orbán Viktor magyar miniszterelnököt az Európai Unió döntéshozó asztalától, tegnap azonban már egyenesen azt követelte, hogy

Magyarországot zárják ki az Európai Unióból, helyettünk pedig vegyék fel a közösségbe Ukrajnát.

Ahogy Twitter-bejegyzésében fogalmaz: „A zsarolás Orbán cinikus és vakmerő játéka, mert hagytuk, hogy megússza. Talán jobban járunk, ha Orbán elhagyja az Európai Uniót, helyette pedig csatlakozik Zelenszkij”.

Befejezni a munkát

Verhofstadt, aki teljes mellszélességgel támogatja az Oroszország elleni uniós szankciós politikát, nemrég az oroszok herszoni kivonulása kapcsán további, Ukrajnának nyújtandó támogatásokat sürgetett, hogy Kijev „befejezhesse a munkát”.

Guy Verhofstadt on Twitter: "Who would have imagined at the start of this that in November, Ukraine would be pushing Russian invaders out of Kherson? The support of the international community was vital. Time to increase it, so they can finish the job! https://t.co/SK6RGqjb00 / Twitter"

Who would have imagined at the start of this that in November, Ukraine would be pushing Russian invaders out of Kherson? The support of the international community was vital. Time to increase it, so they can finish the job! https://t.co/SK6RGqjb00

Az EP-képviselő egyik szeptemberi bejegyzésében úgyszintén nem mulasztotta el, hogy ne rúgjon bele a miniszterelnökbe, akit megint oroszbarát politizálással vádolt meg. Akkor éppen azt követelte, hogy szigorítsák a Putyin szövetségeseivel szembeni szankciókat, és töröljék el az egyhangú uniós döntéshozatalt a külügyek terén. 

Az Euractivnak adott októberi interjújában pedig arról beszélt, hogy Magyarország belülről aláássa az Európai Unió értékeit, és ez szerinte nagyon veszélyes fejlemény. 

Véget vetni az illiberalizmusnak

A megszállottan Orbán-ellenes liberális politikus az 1956-os forradalom leverésének évfordulóján is nekiesett Orbánnak, azt hiányolva, hogy Twitter-bejegyzésében nem említette meg az oroszokat. Gyorsan le is vonta a következtetést: szerinte

1956-ban a Szovjetunió épp olyan emberektől kapott támogatást a bevonuláshoz, mint a magyar kormányfő.

A belga EP-képviselő az uniós szankciós politikát bíráló plakátokon természetesen megintcsak kiakadt. Botrányosnak nevezte, hogy a magyar kormány azt mondja állampolgárainak, hogy az EU megöli őket, „miközben aktívan a terrorista Putyin mellé áll”. Bár ehhez a bejegyzéséhez (nem kis derültséget okozva a politikafogyasztó magyarok körében) a Kétfarkú Kutya Párt kormányt kifigurázó plakátját sikerült mellékelnie...

Guy Verhofstadt on Twitter: "Scandalous: the Hungarian government telling its citizens the EU is killing them... while actively siding with terrorist Putin.How far will we let this go? No EU money and no voting rights #EUCO for those who destroy the EU ! #Art7 pic.twitter.com/5kGGqIPNUU / Twitter"

Scandalous: the Hungarian government telling its citizens the EU is killing them... while actively siding with terrorist Putin.How far will we let this go? No EU money and no voting rights #EUCO for those who destroy the EU ! #Art7 pic.twitter.com/5kGGqIPNUU

Verhofstadt persze máskor is odaszúrt a közelmúltban, például amikor arról elmélkedett, hogy

elérkezett az idő, hogy a Nyugat véget vessen az illiberalizmusnak.

Igaz, a bejegyzéséhez csatolt karikatúráról valamiért lehagyta a magyar kormányfőt.

登录或注册即可查看

到 Facebook 查看帖子、照片和更多内容。

De Verhofstadt tüzel mindenkire, aki nem azt csinálja, amit ő akar. A Twittert megvásároló Elon Muskot is szégyenpadra ültetné, miután nem bírja elviselni, hogy a milliárdos megszüntette a Twitter-cenzúrát. Ezért egyenesen az Európai Parlament elé citálná Muskot, hogy „válaszoljon a kérdéseikre”, hiszen senki nem állhat az európai értékek és törvények felett.

Fotó: MTI/EPA/Alessandro Della Valle

Összesen 296 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2022. november 15. 18:50
Az 56-os párhuzam stimmel. Akkor minket mindenki magunkra hagyott, míg Ukraja mellé most odaállt az USA és vazallus társai. Akkor lehet, hogy a nyugatnak elég lett volna annyit mondani, hogy kiállunk Magyarországért ha kell fegyverre is. Simán lehet, hogy vissza sem jöttek volna. De nem tették, minket meg szétkentek a lánctalpak alatt. Majd 30 évvel később lepaktáltak az itteni árulók gyerekeivel-unokáival és azóta is őket támogatják. 1990 óta követelik tőlünk a nyugati értékeket, cserébe nem adnak semmit, de persze tartozzunk a nyugathoz. Vagy tartozzunk a kelethez, de oda meg nem engednek. Ez a véglény pedig bármit megtehet. De ha kigyulladna mellettem, nem biztos, hogy lehuggyoznám, akárhány sört ittam is.
florin
2022. november 14. 15:07
A fogtündér a mi vezércsillagunk. Amíg replikál, mi jó úton haladunk
Isten jobb keze
2022. november 14. 11:45
Bolond ez az ember! De mondjuk meg őszintén, Orbán valamelyest rászolgált az utálatra..
fogas paduc
2022. november 14. 08:40
Ez az idióta volt, aki anno miniszterelnökként újságokat zúzatott be a sajtószabadság szellemében?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!