Zelenszkij: Atomkatasztrófa szélén állunk

2022. október 07. 17:10

Nem szabad hagyni, hogy sikerüljön Moszkva terve – fogalmazott az ukrán államfő.

2022. október 07. 17:10
null

Az ukrán elnök szerint folytatnia kell az EU-nak az orosz energiától való függetlenedést, ugyanis – mint mondta – csak így állíthatják meg az agresszor államot. Zelenszkij úgy véli: Európában növelni kellene a fegyvergyártást, hogy meg tudják védeni területeiket – számolt be az Index.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint nem szabad hagyni, hogy Oroszország energiaszegénységbe kényszerítse Európát. Az Európai Tanács előtt mondott videóbeszédében hangsúlyozta, hogy egész Európa „súlyos árválsággal néz szembe, miközben Oroszország az energiapiac manipulálásával példátlan nyomást gyakorol az európaiak túlnyomó többségének életszínvonalára”.

Szörnyű körülmények urakoldnak ott. A biztonság és a védelem területén együttműködést alakítottunk ki, és ezt csak fokozni kell. Növeljék a fegyver- és lőszerellátást az orosz invázió elleni védelem érdekében” – szólította fel a tagállamokat Zelenszkij, aki szerint növelni kell a fegyver- és lőszergyártást Európában, hogy készen álljanak a térség védelmére.

Az ukrán elnök állítja: Moszkva nem járhat sikerrel

„Különös figyelmet kell fordítanunk kritikus infrastruktúránk védelmére a balti-tengeri gázvezetékek szabotálása után” –emelte ki Zelenszkij. Szerinte Európa még soha nem szembesült ilyen fenyegetéssel – a víz alatti csővezetékek, kábelek, alagutak elpusztításának veszélyével. „De most már Oroszországtól is számíthatunk erre” – tette hozzá.

Az ukrán elnök úgy gondolja, meg kell erősíteni az együttműködést az európai államok között annak érdekében, hogy segítsék egymást abban, hogy minden európai számára megfelelő energiagaranciákat nyújtsanak.

Oroszország nem járhat sikerrel, az európaiakat nem kényszerítheti energiaszegénységbe vagy teljes energiahiányba. A legfontosabb kihívás ebben az esetben Ukrajnában van

– tette hozzá az ukrán elnök, aki prioritásként tekint az energetikai létesítmények fizikai védelmére. „Elég légvédelmi rendszerre van szükségünk ahhoz, hogy megakadályozzuk Oroszországot abban, hogy az embereket télen fűtés és áram nélkül hagyja” – fogalmazott.

Nyitókép: MTI

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ZeroTadpole8073
2022. október 08. 12:08
De szeretném orosz bíróság előtt látni! Ott ketrecben vannak az ilyen garibaldik a tárgyalóteremben. Picit szerényebb lenne.
Kutyaszittya
2022. október 08. 06:56
Megborotválkoztál. te barom! Szeretnél egy kis atomháborút, aztán meg mondogatod, hogy én megmondtam!
norbert1970
2022. október 07. 21:54
Te magad vagy az atom katasztrófa pöcszongorista. Az ukrajnai orosz lakosság szavazataival nyertél becsaptad őket hogy Minszki egyezményt betartod.
Vasgyari Tibi
2022. október 07. 21:32
Mindent elkövetett, hogy eljussunk ide, ideje lenne lecserélni, vagy inkább kirúgni. Túl jól játssza a szerepét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!