„Újra kell gondolni a szankciós politikát!” – Václav Klausszal találkozott Orbán Viktor Prágában

2022. október 06. 11:19

A magyar miniszterelnök az EU-csúcstalálkozót megelőzően Andrej Babis korábbi cseh kormányfővel is tárgyalt.

2022. október 06. 11:19
null

Orbán Viktor miniszterelnök Prágában megbeszélést folytatott Václav Klaus korábbi cseh államfővel – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke csütörtökön.

A Václav Klaus Intézet épületében megtartott tárgyaláson az orosz-ukrán háborúról és a nyomában kialakult migrációs és gazdasági válságról, az áremelkedésekről és az energiahiányról is szó volt. Orbán Viktor elmondta: az elhibázott brüsszeli szankciós politikát újra kell gondolni, mert a szankciók nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. A háború nem ért véget, az árak Európában elszálltak, Oroszország ugyanakkor jól keres a kialakult helyzeten – fejtette ki.    

Orbán Viktor és Václav Klaus kötetlen beszélgetést folytattak a rendszerváltás utáni közép-európai politikai és gazdasági folyamatokról, felidézve az ezzel kapcsolatos személyes emlékeiket is. A magyar miniszterelnök a prágai EU-csúcstalálkozót megelőzően Andrej Babis korábbi cseh kormányfővel, az ANO mozgalom elnökével is tárgyalt – ismertette Havasi Bertalan.

(MTI)

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2022. október 06. 14:31
Kötetlen... A sörözés fontos.
Akitlosz
2022. október 06. 13:30
Derék, hogy akarna a saját és az ország kárán tanulni, de ha okos lett volna, akkor eleve be sem vezetett volna semmilyen szankciót, mert azokból Magyarországnak semmilyen haszna nincsen. Kára viszont van. Ekkora tehetséggel azonban nem áldotta meg a sors minden idők leg....bb magyar miniszterelnökét.
ujferi
2022. október 06. 13:24
Mi az ? Szőrős és száguld a világűrben ! .... Hát mű hód !!!!
Camael
2022. október 06. 13:09
a szankciós politikát nagyon gyorsan újra fogják tárgyalni, mert nem lesz elég olaj az is még drágábban, az OPEC+ tagországok napi kétmillió hordóval csökkentik a kitermelésüket, a jenkik őrjöngenek hogy az oroszok mellé álltak
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!