Negyvennégy európai ország keresi a megoldást az energiaválságra Prágában

2022. október 07. 08:10

A magyar kormányfő szerint a következő találkozók tétje, hogy sikerül-e változtatni a jelenlegi szankciós politikán.

2022. október 07. 08:10
null

A háborúról és az energiaárakról egyeztetnek az európai országok vezetői az Európai Politikai Közösség első prágai csúcstalálkozóján, ahonnan a magyar kormányfő is bejelentkezett. Orbán Viktor szerint a találkozó tétje, hogy sikerül-e változtatni a szankciós politikán – olvasható az Euronews cikkében

A portálon azt írják: a nemrég életre hívott Európai Politikai Közösség csütörtökön kezdődött találkozóján 44 ország van jelen, hiszen nem csak az Európai Unió tagállamait sújtják a háború gazdasági következményei.

Oroszország és Belarusz viszont nem kapott meghívást.

„Közös célunk volt egy olyan informális platform létrehozása, ahol megoszthatjuk egymással a javaslatainkat, és kidolgozhatunk megoldásokat arra, hogy a béke és a jólét visszatérjen Európába” – mondta a házigazda cseh kormányfő, Petr Fiala.

„Szerintem ez nagyon hasznos, remélhetőleg a közös kapcsolataink új szakasza” – mondta a találkozó ötletgazdája, Emmanuel Macron. „De a mi szándékunk egyértelműen az, hogy elkötelezzük magunkat, hogy konkrét terveink legyenek, és hogy együtt dolgozzunk kontinensünk egységéért, különösen ezekben a nagyon nehéz időkben” – tette hozzá a francia elnök.

Zelenszkij is felszólalt

A találkozón Volodimir Zelenszkij is felszólalt, aki online csatlakozott az eseményhez.

Az ukrán elnök országa mielőbbi NATO-csatlakozásához kért támogatást.

Volodimir Zelenszkij szerint ez a háborút Ukrajnában kell megnyerni, nehogy más országokat is sújtson.

Csütörtök késő este Orbán Viktor facebook-oldalára is felkerült egy videó a prágai eseményről. A magyar kormányfő szerint a következő találkozók tétje, hogy sikerül-e változtatni a jelenlegi szankciós politikán, szerinte ugyanis az eddigi büntetőintézkedések nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket.

Nyitókép: Twitter

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Péterffy
2022. október 07. 16:14
"Negyvennégy európai ország keresi a megoldást az energiaválságra Prágában" De megint csak egynek van töke kimondani.
kaffogó hebrencs
2022. október 07. 13:35
Indítsátok be az NS2-őt, vegyetek orosz olajat.
Alcofrybas
2022. október 07. 13:11
Nem látom, hogy keresnék. Állnak, mint fasz a lakodalomba'. Az egyik ott, középen, még a fejét is fogja, hogy „Kell ez nekem?” Doktorminiszterelnökúr még odateszi magát, de neki meg volna ezer más dolga. Szerintem már tudja a megoldást, de hát senki nem hallgat rá. Elintézi külön úton. A többiek cserébe intéznek neki hálából pár zárt kapus mérkőzést.
bagira
2022. október 07. 13:08
Európa sírásói.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!