A vártnál több, nyolc magyar államtitkár lesz az új szerb kormányban

2022. október 21. 10:07

Találkozott egymással Vucic és a vajdasági magyarok vezetője, Pásztor István. A megbeszélésen a hamarosan felálló kormány mellett szóba került egy palicsi beruházás és a migráció is.

2022. október 21. 10:07
null

Az N1info.com szerbiai médium arról számolt be, hogy találkozott egymással Aleksandar Vucic szerb elnök és Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke.  A megbeszélést követően Pásztor elmondta, a VMSZ-nek végül több (nyolc) államtitkára lesz az új szerb kormányban, mint ahogyan eredetileg tervezték. Létrejön ugyanis egy új minisztérium, amelyikben a VMSZ érdekelt és hozzátette, fontosnak tartják, hogy legyen képviseletük ott.

Kiderült: a VMSZ nyolcadik államtitkára a beruházási minisztériumnál kap majd feladatokat.

Pásztor annak a reményének is hangot adott, hogy a jövő héten, a törvényes határidőn belül megalakul az új szerb kormány.

A tárgyaláson palicsi beruházásokról is szó esett. A magyar politikus ígéretet kapott arra, hogy az ottani aquapark befejezéséhez szükséges pénzt, ami minimum 4 millió euró, biztosítani fogják a szerb költségvetésből. Pásztor és Vucic a migrációról is egyeztettek, megállapítva, hogy az illegális bevándorlókat még Szerbia déli határa előtt, Észak-Macedóniában meg kell állítani. A VMSZ-elnök értelmezésében ez azt jelenti, hogy a szerb-észak-macedón határon is fel kellene épülnie egy határzárnak – közölte a Tanjug hírügynökség.

A találkozóról Pásztor István is beszámolt Facebook-oldalán.

Nyitókép: Pásztor István, Facebook

Kapcsolódó cikkek

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Takagi
2022. október 21. 13:33
A jó együttműködés hasznos mindkét félnek.
Bitrex®
2022. október 21. 12:54
Nekem is van 1/8 szerb vér az ereimben, úgyhogy örülök a hírnek.
nick89
2022. október 21. 10:43
Todoric (Agrokor) lesz a lölőzésügyi államtitkár? más: A hvg.hu írta meg, hogy Győr fideszes polgármestere szerint igenis jár neki a 35 éves jubileumi jutalom, de az 5,2 milliós összeget nem ő kérte magának, hanem a jegyző. Viszont, ha már jár, lemondani sem akar róla. A városban eközben megszorításokat vezetett be az önkormányzat. „Ha jár, akkor jár. Maga mit tenne? Adjam vissza, vagy vegyek mindenkinek 5 gombóc fagyit?” – válaszolta a győri a politikus a lapnak. Attól jár, hogy a jegyző javasolja? Miért mindig neki javasolja? A Marinéniknek miért nem javasolt még soha? A kérdésre válaszolva: Igen, adja vissza, de rögtön. A többit is, mindet!
jánosbácsi
2022. október 21. 10:32
Ők elsősorban szerb nemzeti érdekeket fogják szolgálni .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik