Oroszország megbírságolta a TikTokot, mert nem távolította el az LMBTQ-propagandát

2022. október 04. 16:23

Durván 21 millió forintra bírságolták a videóközlő applikációt.

2022. október 04. 16:23
null

Egy orosz bíróság több millió rubeles pénzbüntetést szabott ki a TikTok közösségi videomegosztóra, amiért nem távolította el az LMBTQ-propagandát törvényellenesen népszerűsítő tartalmakat. A kínai ByteDance technológiai céghez tartozó, világszerte népszerű TikTokra hárommillió rubel (21 millió forint) összegű büntetést szabtak ki. Hírügynökségi értesülések szerint a vádiratban azt kifogásolták, hogy

A nagyobb külföldi technológiai cégeket és tartalommegosztó oldalakat már többször is intették a törvény tiszteletben tartására, amelynek megsértéséért akár 15 év szabadságvesztés is kiszabható. Az Interfax orosz hírügynökség tudósítása szerint a TikTok egyik képviselője a tárgyalás során követelte az eljárások megszüntetését.

A RIA Novosztyi orosz állami hírügynökség emellett közölte, hogy a Wikipedia internetes enciklopédiát tulajdonló Wikimedia Alapítványt szintén négymillió rubelre büntették, mert – akárcsak a vádak szerint a Twitch – nem törölte az orosz háborúról megosztott „hamis” adatokat.

(MTI)

Nyitókép: Jakub Porzycki / NurPhoto / AFP

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizálok
2022. október 06. 08:57
Helyes, bár kevésnek tűnik ez a bírság.
APESZ72
2022. október 05. 12:08
Lajoss
2022. október 05. 06:48
Mégiscsak egy diktatúra..:(
foldizs
2022. október 04. 22:59
Csak nehogy betiltsák, mit csinál akkor Kadirov...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!