Olasz lap: Orbán Viktor megvédte az európai egységet

2022. október 05. 10:42

A magyar kormányfőt méltatja a Corriere della Sera.

2022. október 05. 10:42
null

Az Unió egy „közös alapot” szeretne létrehozni a fenntarthatatlan villamosenergia- és gázárak ellen – írja a Corriere della Sera. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke hangsúlyozta, hogy „a belső piacot védő európai megoldásokra van szükség”.

Christian Lindner, német pénzügyminiszter így nyilatkozott: „Előre kell lépnünk a közös gázvásárlásban, és változtatnunk kell a piac felépítésén, de azokon az eszközökön, amelyeket a gyakorlatban használtak. A Covid-járványt alatt használt módszereket nem lehet megismételni”. 

A lap szerint Orbán Viktor ezt kihasználva vállalta „a tőle szokatlan, az európai egység védelmezőjének szerepét”„A gazdag államok nagy pénzösszegekkel fogják megmenteni a cégeiket, a szegények viszont nem. Ez a kannibalizmus kezdete az EU-ban – hangoztatta a magyar kormány, majd felszólította a Bizottságot, hogy „tegyen valamit, különben ez tönkreteszi az európai egységet”.

Nyitókép: Facebook

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dezsőke
2022. október 05. 16:32
békét
masikhozzaszolo
2022. október 05. 14:25
/fenntarthatatlan villamosenergia- és gázárak ellen/ CSODA TÖRTÉNT! Ami fenntarhatatlan mégis baromira fent, az egekben, Holdban van! Nem szabad fenntart(hat)ó politikát folytatni, már a zöldség ügyben is ezt gondoltam. LENNTARTÓ politikát kell folytatni!
Ehetős Odó
2022. október 05. 13:27
Megint kiderült, hogy Viktornak egyedül több esze van, mint annak a szutyok brüsszeli bagázsnak.
koronaszepe
2022. október 05. 13:03
Európai egység! "Elfogadták a nyolcadik szankciós csomag részleteit – Magyarország is támogatta" https://hang.hu/eu/elfogadtak-a-nyolcadik-szankcios-csomagot-magyarorszag-is-tamogatta-146669?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_202210
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!