Német lap: Orbán Viktor, a magyar Asterix

2022. október 11. 20:40

Orbán Viktor a lap szerint „megvédi gall faluját”, azaz Magyarországot minden olyan szabadság-korlátozástól, amellyel a gonosz brüsszeli „rómaiak” fenyegetik.

2022. október 11. 20:40
null

Orbán Viktor a keddi napon Németországban részt vett a Cicero című jobbközép politikai-kulturális havilap és a Berliner Zeitung által szervezett nyílt panelbeszélgetésen. A beszélgetés kapcsán a Die Tagespost jelentett meg egy cikket „Orbán Viktor, a magyar Asterix” címmel. A cikkben a lap szerzője kifejezetten jó véleménnyel volt a magyar miniszterelnökről.

Kifejtette, „a magyar miniszterelnök Berlinben kíméletlen őszinteséggel tárta fel politikai prioritását:

Ezzel bizonyára csalódást okoz ellenségeinek és németországi barátainak egyaránt”.

A szerző érdekes párhuzammal élt: Orbán Viktor a magyar Asterix. „Megvédi gall faluját, azaz Magyarországot minden olyan szabadság-korlátozástól, amellyel a gonosz brüsszeli »rómaiak« fenyegetnek”, írja a szerző. Szerinte a magyar miniszterelnök „varázsereje a hangsúlyos magyar szabadságérzet – vagy ahogy maga Orbán Viktor fogalmazott: ez a szabadságérzet hazája nemzeti identitásának lényege. Azt akarja, hogy gyermekei elmondhassák, a szüleik generációja harcolt és megvédte ezt a magyar szabadságot”.

A lap a beszélgetésről szóló beszámolójában megjegyezte, hogy a magyar miniszterelnök kiábrándította szenvedélyes kritikusait és lelkes rajongóit is: „kiderült ugyanis, hogy nem az európai jobboldali populisták nagyapja, aki politikailag a maga javára akarja alakítani a kontinenst, és nem is a keresztény-nyugati csapatok parancsnoka, aki arra vár, hogy csatába induljon az összeurópai kultúrharcban. Orbán Viktor inkább azt szögezi le, hogy amikor a genderizmus és a multikulturalizmus ellen harcol,

Kapcsolódó

Orbán Berlinben: A szankciók primitívek, a béke neve Trump, a németek pedig legyenek óvatosabbak

Rendkívüli alkalom: Orbán Viktor nyilvános beszélgetésben fejtette ki nézeteit a háború és a világ állásáról Berlinben. Oroszok és ukránok, Európa és Amerika, lengyelek és magyarok, Merkel és Scholz, Trump és Putyin – sok mindenről és mindenkiről szó esett. Bővebben...

Kiemelt kép: MTI archív

Összesen 197 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Házam Hazája
2022. október 12. 22:19
Új európai faj jön létre a szemünk előtt, amit már régóta ismerhetünk egy amerikai meséből. Nem szeretik a tavaszt, a nyarat, az őszt. Az olasz és a német mindenféle baloldali egyesülésből születnek meg. Ők az OLAFOK. Vezető kell lőn nékik: ANNA Birkabot.
savrena
2022. október 12. 09:38
Inkább Attila, aki megvédi Hunniát, akár Rómával szemben is :-)
FAbika
2022. október 12. 08:40
Szerintem Orbán ígéretet tett a németeknek, hogy nem fog az afd-vel szövetkezni.
oegyg
2022. október 12. 08:35
Nem gondoltam volna, hogy egy gyerekkori mesehősömet így be képesek mocskolni. De hát, idióták mindenhol vannak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!