Olasz lap: Az Európai Unió Magyarország számára csak egy ATM

2022. október 12. 09:52

A Corriere della Sera szerzője szerint „Orbán Viktor Magyarországa nem garantálja az emberi jogokat”.

2022. október 12. 09:52
null

„Az elmúlt napok energiaválságára adott válasz – nyilvánvaló eltérésekkel – éppen az Európai Unió járvány eleji széttagoltságát idézi fel” – írja a Corriere della Sera nyomtatott kiadásában. A cikkíró szerint Európa akkor talál rá saját magára, amikor egységes hangon kiáll a kijevi polgárok bombázása ellen.

Az Európai Unió több állam számára csupán egy gazdasági mentőmellény:

egy garantált klub, leegyszerűsítve egy ATM, az olyan »illiberális demokráciával« rendelkező országokban, mint Orbán Viktor kormányfő Magyarországa, amely nem garantálja az emberi jogokat, ezért elveszti az uniós forrásokat” – áll a cikkben.

Nyitókép: MTI/EPA/Julien Warnand

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ersa57
2022. október 14. 11:26
Szeretnélek emlékeztetni, hogy az 1989-es alkotmány kidolgozásában Orbán Viktor és sok, ma FIDESZ tagsággal rendelkező politikus is részt vett, csak akkor még más pártban tevékenykedtek!!!! Fogadjuk el amit te állítasz, hogy nincs leírva mi az a demokratikus jogrend. Az együttműködésben ugyanúgy mint az együttélésben léteznek íratlan szabályok. Látszólag eleget teszünk minden demokratikus követelménynek, van alkotmánybíróságunk, van független bíróságunk, van választott főügyészünk, van közszolgálati médiánk, van számvevőszékünk, van köztársasági elnökünk ...stb. De demokrácia-e az a rendszer ahol ezekben a funkcióban FIDESZ pártkatonák ülnek, a legkisebb szándék sem nyilvánult meg arra vonatkozóan, hogy konszenzus alakuljon ki ezeknek a funkcióknak a betöltésekor. TE NEM VAGY TISZTÁBAN AZ EURÓPAI ÜGYÉSZSÉG FELADATÁVAL ÉS JOGKÖRÉVEL!!!!!! Az ítéletet nem az Európai Ügyészség hozza meg, az csak segít a nyomozásban, a bűncselekmények felderítésében, ugyanúgy mint a világ sok országában (pld. nálunk is) teszi ezt az INTERPOL. Ettől még nem lettünk szolgák!!!!!!!!
masikhozzaszolo
2022. október 12. 17:12
Nem ismeri a magyar viszonyokat. Nálunk nemigen van Credit kártya, Amerikan Express. Debit kártya van, vagyis rárakod a pénzt, utána költöd a sajátodat. A bank csak egy zacskó, igaz, lyukas.
Akitlosz
2022. október 12. 16:55
A szerző szerint illetve számára az Európai Unió vajon mi?
Anti
2022. október 12. 14:21
Írja ezt egy olasz lap, akinek az országa Görögország szintjén lenne az EU segélyek nélkül Az utóbbi két évtizedben csak az EU mentette meg őket többször is az államcsődtől.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!