Rendkívüli: szivárgást találtak a Barátság kőolajvezetéken

2022. október 12. 09:32

Az incidens okai egyelőre nem ismertek, a szivattyúzást a sérült vonalon azonnal leállították.

2022. október 12. 09:32
null

A vezető lengyel olajvezeték-üzemeltető, a PERN szerdán egy közleményben jelezte, hogy kedd este szivárgást észleltek a Barátság kőolajvezetéken. A PERN szerint a szivárgás okai egyelőre ismeretlenek. A közleményben kiemelik, hogy kedden késő este a PERN automatizálási rendszerei észleltek a Barátság kőolajvezetéken. A PERN szerint a szivárgás okai egyelőre ismeretlenek.

A közleményben kiemelik, hogy kedden késő este a PERN automatizálási rendszerei észlelték a szivárgást a Druzsba vezetékben a vezeték nyugati szakaszának két vezetékének egyikén, Plocktól mintegy 70 kilométerre. Ez az a törzshálózat, amelyen keresztül a nyersolaj Németországba jut, vagyis nem arról a vezetékágról van szó, amelyen keresztül Magyarország, és így a Mol az orosz kőolajat beszerzi.

Az incidens okai egyelőre nem ismertek, a szivattyúzást a sérült vonalon azonnal leállították.

Az olajvezeték másik vonala változatlanul működik. A PERN infrastruktúrájának más elemei, köztük a pomerániai szakasz, amelyen keresztül a Lengyelországba, majd Németországba érkező nyersolajat szivattyúzzák, normál üzemmódban működnek.

A PERN és az lengyel tűzoltóság mentőszolgálatai azonnal a helyszínre érkeztek, hogy felmérjék a helyzetet, biztosítsák a területet és folytassák a mentési műveleteket. Az eset helyszínét biztosították.

Az eddig megjelent rövid közleményen túl további információk egyelőre nem ismertek, többek között az sem, hogy mi okozta a problémát.

Nyitókép: AFP / Kisbenedek Attila

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nuknuk
2022. október 12. 14:26
Hiteles. Egyenesen az jelentette, aki megfúrta.
Jason Bourne
2022. október 12. 14:04
"Azok ásták sokáig kézzel az árkot, de aztán rájöttek úgy soha se készülne el, és jöttek a gépek." Bezzeg a kínaiak a Nagy Falat, az egyiptomiak a Nagy Piramisokat kézzel csinálták.
nempolitizálok
2022. október 12. 13:50
Az USA-nak van felesleges olaja is, persze kurvadrágán, ársapkáról szó sem lehet.
oegyg
2022. október 12. 12:33
Látom szép számmal jelen van a mandiner konteo gyártó szekciójának húgyagyú különítménye. Barátocskáim. Ti már zsigerből CIA-ztok, Bideneztek. Ez kényszeres, kezeltessétek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!