Biden fogolycseréje: drogkereskedőket engedett szabadon olajipari szakértőkért

2022. október 04. 12:22

Maduro két unokaöccsét cserélte ki öt olajipari szakemberért.

2022. október 04. 12:22
null

Fogolycsere keretében Venezuelában bebörtönzött amerikai állampolgárok tértek vissza az Egyesült Államokba szombaton – jelentette be a Fehér Ház és a külügyminisztérium.

A közlemények szerint hét ember szabadon bocsátását sikerült elérni, hat amerikai állampolgárét és egy állandó amerikai tartózkodási engedéllyel rendelkező személyét. Közülük öten olajipari szakemberek, akiket egy további társukkal együtt több mint négy évvel ezelőtt vettek őrizetbe a venezuelai hatóságok. Az úgynevezett „CITGO 6”-csoport egyik tagja már idén márciusban hazatérhetett, miután magas rangú amerikai kormányzati tisztségviselők tárgyaltak Venezuelában.

A most elengedett hét ember között van egy haditengerészeti veterán, akit 2020-ban tartóztattak le, a hetedik embert az idén januárban vették őrizetbe a venezuelai hatóságok.

Az amerikaiak szabadon engedéséért cserébe az amerikai kormány kiadta

Nicolas Maduro venezuelai elnök feleségének két unokaöccsét, akik kábítószer-csempészet és kereskedelem vádjával voltak börtönben az Egyesült Államokban.

Az amerikai külügyminisztérium szóvivője a CNN-nek elmondta, hogy a szabadon bocsátást megelőzte egy amerikai kormányzati delegáció júniusi látogatása Venezuelában, ami a letartóztatott amerikaiak fogvatartási körülményeit vizsgálta. A közlés szerint az a látogatás volt az előzménye az amerikaiak elengedéséről szóló fogolycsere-megállapodásnak.

(MTI)

Nyitókép: Mandiner-archív

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2022. október 04. 16:54
mindig tudtam, hogy az amcsik alulképzettek, de hogy ennyire?
foldizs
2022. október 04. 16:15
Mi miért cserébe engedtük el az azeri baltásgyilkost?
ZeroTadpole8073
2022. október 04. 15:20
Hunterbájdent is odaadhatta volna a kábítószer-kereskedőkkel Venezuelának. Érdekelt olajügyekben is, kábszerben is és meg is szabadulhattak volna tőle. Gondolom nem győz utána takarítani a CIA.
kukubenko
2022. október 04. 13:07
Aki nem kíváncsi az ideküldött dékás,momentumos,jobbikos kretének okádására, az ezzel a programmal blokkolhatja. Töltsd le és takarítsuk ki a mandinert, ha már ők nem teszik. https://greasyfork.org/hu/scripts/443749-hide-mandiner-user
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!