Macron üzent az amerikaiaknak: Az nem barátság, hogy négyszeres áron vehetjük tőletek a gázt

2022. október 17. 11:32

A francia elnök reméli, hogy erről a következő G7 csúcstalálkozón is beszélhet majd.

2022. október 17. 11:32
null

Emmanuel Macron francia elnök szerint az európai nemzeteknek szorosabbra kellene fűzni a viszonyt az ázsiai gazdaságokkal, hogy ezzel rávegyék az Egyesült Államokat és Norvégiát a „barátságosabb viszonyra” – azaz arra, hogy olcsóbban adják az energiahordozókat – írja a Bloomberg. 

Macron erről egy október eleji, párizsi konferencián beszélt. A francia elnök szerint az Oroszországot szankcionáló országok „szabadságharcosok”, de megoszlanak fogyasztókra és termelőkre, ami a fosszilis energiahordozókat illeti.

„A mély barátság jegyében üzenjük az amerikaiaknak és a norvégoknak: nagyszerűek vagytok, elláttok minket energiahordozókkal,

de az nem fog sokáig menni, hogy saját, belső piacotokhoz képest négyszeres áron kínáljátok ezt. A barátság nem ezt jelenti”

– szögezte le Macron.

Hozzátette: a kérdést Franciaország szeretné megvitatni a következő G7-csúcstalálkozón. A francia elnök szerint a „gázpiac jelenleg nem nagyon létezik”, ezért a világ vezető gazdaságainak érdemes lenne visszatérnie az „értelmes” energiaárakhoz.

Nyitókép: Ludovic Marin / POOL / AFP

Összesen 254 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
LancelotDuLac
2023. április 25. 19:00
"Macron üzent az amerikaiaknak: Az nem barátság, hogy négyszeres áron vehetjük tőletek a gázt" XDDDD De azért mégis az olcsóbb USA gázt veszi és leállt az oroszról ami dupla árú XDDDDDD
optimiska
2022. október 25. 12:58
Szegény Emánuel! Eddig azt hitte, hogy az amcsik ingyen adnak gázt, nem mint az oroszok!. Mekkora csalódás! Biztató, hogy azért fejlődik. Míg le nem váltják, a franciák kárán tanul.
svejk11
2022. október 18. 08:43
Most MACRON is tanulhat egy kis dialektikát ! Az USA jó barátja ugyan Macronnak, akiből semmi haszna nincsen, de nagyon sokba kerül! Oroszország ugyan ellensége Macronnak, de nagyon nagy szüksége van rá ! Németország szintén jó barátja Macronnak, de azért jobb szemmel tartani ! Németország szintén szükséges ellensége Oroszországmak, akire az olcsó enrgiahordozók miatt nagy szükség lenne BÉKÉBEN pénzért, háborúban, háborúk után sokkal olcsóbban ! Ukrajna is csak egy hasznos IDIÓTA, akik annyira legyengítik az oroszokat, hogy elérhessék még azt, amiket a NAGYPAPÁIK 1942-43-ban nem tudtak elérni! Természetesen ezt a végső háborút nem a németek nyernék meg, hanem a mindig jól helyezkedő USA, így az orosz gázt az USA által birtokolt orosz területről AMERIKA által diktált áron vehetnék meg a németek is, a franciák is, az ukránok is, a lengyelek is, a szerbek is, a törökök is, és mi magyarok is! A DOMINÓ elv alkalmazása megkezdődött... Ukrjna, Lengyelország, a Baltikum... Dél és Kelet EURÓPA !
DBZ22
2022. október 18. 01:22
Azért az elgondolkodtató hogy pl csak a Franciákat egy éven belül már másodjára szívatja meg az USA . A tengeralattjárók felmondása sem esett jól Neki , és most az LNG is . Komoly partner lesz ez az USA gyerek , korrekt hosszútávon megbízható partner .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!