A DK csatlakozott az Európai Szocialisták Pártjához

2022. október 14. 17:48

„Maradunk baloldali demokraták és európai magyarok” – írta Dobrev Klára.

2022. október 14. 17:48
null

A Demokratikus Koalíció csatlakozott az Európai Szocialisták Pártjához (PES) – közölte a DK pénteken az MTI-vel.

A közleményben hangsúlyozzák, hogy a Demokratikus Koalíció kilenc éve tagja az Európai Parlamentben az Európai Szocialisták és Demokraták Progresszív frakciójának, és mára elérkezettnek látták az időt, hogy csatlakozzanak az európai baloldali pártokat tömörítő PES-hez.

Kiemelik, hogy az Európai Szocialisták Pártjának kongresszusa pénteken egyhangúlag támogatta a DK felvételét. Hozzáteszik, hogy a PES szabályzatának megfelelően a Demokratikus Koalíció egy évig társult tag lesz, utána válik teljes jogú taggá.

(MTI)

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tapir32
2022. október 15. 19:02
A magyar demokráciát és jogállamot Gyurcsánytól, Dobrevtől és a DK- tól kell megvédeni. A DK egy kis, radikális, anarchizmusra hajló, a demokráciát és a jogállamot elutasító szélsőséges tömörülés. Valós mondanivaló nélkül.
zolizolizoltan
2022. október 15. 07:50
Gyurcsány az európai szocialistákat is szét akarja rombolni? Nagyon ért a szocialisták lepusztításához.
Kristály
2022. október 15. 06:39
Amennyi a rovásotokon van már a száritott paprika állapotában kellene hogy legyetek. Szerencsétek hogy demokrácia van.
5m007h 0p3ra70r
2022. október 14. 23:22
"az Európai Szocialisták Pártjának kongresszusa pénteken egyhangúlag támogatta a DK felvételét" Egyhangú közönnyel támogatták a felvételüket. Semmi lelkesedés, semmi bizakodás, csak az egyhangúság.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!