Mit tudni Zelenszkij olaszországi villájáról?

2022. szeptember 08. 12:51

Hírek, híresztelések és cáfolataik terjednek a nyilvánosságban az ukrán elnök itáliai villája kapcsán: utánanéztük a tényeknek!

2022. szeptember 08. 12:51
null
Kohán Mátyás
Kohán Mátyás

Forte dei Marmi, a Ligur-tenger toszkánai partja – itt birtokol villát a Zelenszkij család. Bár a házat az Aldobrande Limited nevű ciprusi offshore cég vásárolta meg 3,8 millió euróért, biztonsággal beszélhetünk arról, hogy az ingatlan Zelenszkijéké, hiszen ezt a házat kezelő Real Estate Forte dei Marmi Villas ügynökség vezetője, Claudio Salvini hivatalosan is megerősítette.

Úgy nyilatkozott,

A hír az olasz közéletben is elterjedt – olyannyira, hogy augusztus elején a Patrióta Hálózat (Rete dei patrioti) nevű szélsőjobboldali szervezet itt tartott tüntetést „Elég a fegyverszállításból a háborús uszító komikusnak!” címmel.

Augusztus végén röppent fel aztán a pletyka, hogy Zelenszkijék villáját egy orosz hölgy bérli havi 50 ezer euróért. A bizonyíték erre egy szelfi volt egy orosz nevű hölgytől, amelyet a villában készített, illetve a szomszédok is hallották oroszul beszélni.

A Corriere Adriatico már óvatosabban tudósít az esetről, és nem állítja, hogy a hölgy orosz, csak azt, hogy a Szovjetunióban született, azaz ukrántól észten át üzbégig lehet minden is.

Az ügynökséget vezető Salvini a la Repubblica firenzei kiadásának nyilatkozva

világossá tette, orosz személy semmiképp nem bérelhette ki a villát.

 „A villát oroszoknak nem adtuk ki, mert a tulajdonos részéről olyan utasítást kaptunk, amely megtiltja, hogy így tegyünk” – jelentette ki a házat kezelő olasz férfi. Emellett nem adhatják ki belaruszoknak és ukránoknak sem.

Salvini a bérlők személyéről azt a tájékoztatást adta, hogy „londoni lakosok, akiknek svájci útlevele van” – bár ez önmagában nem zárja ki, hogy oroszok legyenek. Ezt azonban Salvini egy másik megjegyzése cáfolja: „Ha ebben a házban valaki orosz beszédet hallott, az azért van, mert aki bérbe vette, az hívhatott oroszajkú vendégeket.”

Zelenszkij ingatlanügyei kapcsán nem ez az első történet, amelyet az ellendoldali propaganda tovább színez, mint kellene.

Bár a Panama Papers-botrány kapcsán amúgy is az ukrán elnök rengeteg vagyoneleme került nyilvánosságra, egy orosz kormányközeli Telegram-csatorna semmilyen forrással nem igazolt állítása is szárnyra kapott, mely szerint az ukrán elnöknek harmincötmillió dolláros háza van Floridában. Ezt az állítást azóta sem sikerült semmilyen módon bizonyítani.

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2022. szeptember 08. 20:14
Péter a Momentumot az itteni értelmiséggel kapcsolatban mondtam. Na látod ezt tanították már a CSEKA idején is, hogy hogyan kell kicsavarni a mondanivalót! De lemész még arra a szintre is, hogy félre magyarázod az üzletelés szót! Tessék mond te,, hogy fejezed ki, hogy zsebre dolgozik? Hogy elfogadható legyen nektek is. Védsz egy olyan politikust, aki szétlöveti az országát, 10 millió kiment, 500 milliárd euro-t hallottam, hogy ennyi a tartozása és kivárja amíg nem lesz már országa és Amerikában fog élni egy tanúvédelmi programban. Igazi államférfi!
florin
2022. szeptember 08. 19:11
Ezek úniós tagjelöltek!?? Ursula! Elmentek ti a csába
Csányi Gyuri
2022. szeptember 08. 18:01
Sunny Isles, Florida? Állítólag ott is van valami.
Tóth Zoltán
2022. szeptember 08. 17:45
Véleményem részletesebb indoklásaként szeretnék hivatkozni korábbi hozzászólásaimra: - az ukránok teljes visszafoglalási koncepciója eleve kudarcra ítélt, irracionális vágyálom csupán (kommentem itt: https://444.hu/2022/08/29/elindult-a-reg-vart-ukran-ellentamadas-ukrajna-deli-reszen#comment-5963729425 ); - ezen közel évtizedes háború valódi megoldása NEM KATONAI, hanem FORRADALMI, s a leglényegesebb civilizációs problémákat egyik fél vágyott "győzelme" sem orvosolhatja (kommentem: https://azonnali.hu/cikk/20220730_az-oroszok-szerint-ugy-halt-meg-50-ukran-fogoly-egy-ukran-raketatamadasban-hogy-orosz-oreiknek-a-haja-szaluk-sem-gorbult#comment-5933600692 ); - ezért a fentebbiekből is következően Zelenszkíj ukrán elnök (illeszkedve saját választási kampányüzenetéhez a korrupt "oligarchátus" ostorozásában) leghelyesebben akkor járna el (saját szerepének végső megítélése miatt is), ha olyan célzott forradalmi változtatásokat kezdeményezne nemzetközileg (általánosan a posztszovjet térségben, ukránokat, oroszokat és fehéroroszokat egyaránt beleértve), melyek valamennyi társadalmak túlnyomó többségét érintő, mind súlyosabb elmaradottságot, sőt, egyenest visszafejlődést eredményező problémák hatékony rendezésére irányulnak, s mely gondok láthatóan valamennyi átlagpolgárt hasonlóképpen nyomasztják, zászlóktól és harsány harci indulóktól függetlenül (kommentem itt: https://nepszava.us/zelenszkij-ezerszer-kulonb-ember-mint-orban-aki-a-laba-nyomaba-sem-lephet/#comment-5815582182 ). Ellenkező esetben, bármily heroikusan küzdjenek, harcuk eleve bukásra van ítélve. #revolyutsiya #forradalmat
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!