Uniós szóvivő: Vlagyimir Putyin lépései a kétségbeesését mutatják

2022. szeptember 21. 15:49

„Nagyon veszélyes nukleáris hazárdjátékot játszik, ezért a nemzetközi közösségnek nyomást kell gyakorolnia rá, hogy hagyjon fel felelőtlen viselkedésével” – mondta Peter Stano.

2022. szeptember 21. 15:49
null

„Vlagyimir Putyin orosz elnök lépései, a részleges mozgósítás, valamint a megszállt ukrán területek annektálására irányuló népszavazási kezdeményezések mind azt mutatják, hogy kétségbeesett az orosz katonai kudarcok miatt” – jelentette ki Peter Stano európai uniós külügyi szóvivő az Európai Bizottság szerdai sajtótájékoztatóján.

Stano szerint azok a lépések, amelyeket az orosz államfő szerdán jelentett be, újabb bizonyítékai annak, hogy Putyint nem a béke érdekli, hanem az, hogy tovább fokozza a háborút. A szóvivő arra is felhívta a figyelmet, hogy az orosz elnök

„Elfogadhatatlan hogy Putyin a nukleáris fegyvereket használja terrorarzenálja részeként” – hangsúlyozta Stano. Elmondta, hogy az uniós tagállamok koordinációs megbeszélést tartottak az EU válaszlépéseivel kapcsolatban, de nem árult el részleteket az esetleges intézkedésekkel kapcsolatban.    

Megerősítette, hogy a megszállt ukrajnai területek jogilag továbbra is Ukrajna részei maradnak, „bármilyen eredményt is hoznak az illegális, látszatnépszavazásra irányuló orosz tervek”, az EU azt soha nem fogja elismerni. Charles Michel, az uniós tagállamok vezetőit tömörítő Európai Tanács elnöke, aki éppen az ENSZ Közgyűlésének ülésszakán vesz rész New Yorkban, Twitter-üzenetében azt írta:

Hozzátette: „ebben a háborúban egy agresszor van, Oroszország, és egy áldozat, Ukrajna. Az EU továbbra is rendíthetetlenül támogatja Ukrajnát”.

(MTI)

Nyitókép: Sergei BOBYLYOV / TASS Host Photo Agency / AFP

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pemete jakab
2022. szeptember 21. 21:06
"Uniós szóvivő: Vlagyimir Putyin lépései a kétségbeesését mutatják" Putyin kezei közül kezd kicsúszni az irányítás. Leginkább azért, mert lassan már nincs mit irányítania.
Teréz A Piréz
2022. szeptember 21. 17:29
Ebből a nagy kétségbeesésből egy kis taktikai atomocska lehet, de provokáljatok nyugodtan tovább, azt valószínűleg nem Magyarországra fogják ledobni.
Csigorin
2022. szeptember 21. 17:03
az idiota nyomasgyakorlasotok vezetett egy atomhaboru eloszobajaba es meg mindig nem birtok leallni ?
vamonos
2022. szeptember 21. 16:50
Nem hinném, hogy Putyin leáll, amíg el nem érte a célját, ami NEM a teljes Ukrajna lerohanása. Aki esetleg, a hivatalos szöveg ellenpólusaként, kiváncsi rá, miért is teszi, amit tesz, mik voltak az előzmények, mi a cél, nézze meg ezt a videot. Nem mellesleg Zelenszkij is felbukkan benne, akkor még komikusként lépett fel ukrán katonák előtt, aminek a végén ezt mondja: (Köszönetet mond azoknak, akik a délkeleti városokat bombázták) Nem tudok elég hálás lenni azért, hogy minden söpredéktől megvédtek minket. https://disk.yandex.com/i/3NC1VbZP-wYW1w
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!