The New York Times: Ostrom alatt áll a demokrácia Európában

2022. szeptember 28. 10:17

A szerző szerint az Európai Unión belül Lengyelország és Magyarország jelentenek leginkább kihívást a liberális demokráciának.

2022. szeptember 28. 10:17
null

A populista és autokrata vezetők miatt világszerte, így Európában is veszélyben van a demokrácia – véli a The New York Times szerzője. Az Európai Unión belül Lengyelország és Magyarország jelentenek kihívást a liberális demokráciának, és utóbbi államról az Európai Parlament nemrég állapította meg, hogy nem tekinthető többé demokráciának, hanem választási autokrácia – olvasható az amerikai lap hasábjain.

Az USA és NATO-beli szövetségesei komoly segítséget nyújtanak Ukrajnának az Oroszország elleni harcban, amit a demokrácia totalitarizmus elleni küzdelmeként állítanak be. Több NATO-tag, így Törökország és Magyarország, nem ért egyet ezzel a kétosztatúsággal, és nem hajlandó csatlakozni az Oroszország elleni szankciókhoz.

Ezért az orosz gáz és kőolaj lecseréléséért kétségbeesetten küzdő nyugati demokráciák könyörögnek a világ leginkább autoriter vezetőinek

– írja az amerikai lap.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Farkas Piroska
2022. szeptember 28. 19:04
Az ukrán demokrácia .... oh my god !!!!
Reszelő Aladár
2022. szeptember 28. 17:55
Szóval Dr Miniszterelnök pénzeli a ruszki hadigépezetet, a fegyverküldés megtagadásával kivérezteti az ukrán hadsereget, a érdekeivel megtöri az EU egységét és mostmár a világ liberális demokráciáira is ő jelentni a legnagyobb veszélyt. Ha így folytatja, akkor az árnyéka egyszer csak körbeér a földön.
mezeig
2022. szeptember 28. 17:25
Így van: általatok, és már jó ideje.
Devil
2022. szeptember 28. 14:07
A demokrácia nincs veszélyben! A liberalizmus pedig nem kell az embereknek. Ébresztő USA!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!