Az orosz csapatok visszavonulnak Izjumból

2022. szeptember 10. 13:17

Harkivtól délre gyakorlatilag összeomlott az orosz védelem.

2022. szeptember 10. 13:17
null

Orosz katonai Telegram csatornák szerint az orosz csapatok visszavonulnak Iziumból, Oszkol folyó mögé, hogy elkerüljék a bekerítést, abban az esetben ha az ellenség áttörne a folyó és Gorokhovatka felé.

„Úgy tűnik, hogy ebben a szakaszban lehetetlennek tűnik az Iziumba vezető logisztikai vonalak megőrzése, ezért a csapatok megtartása mellett döntenek, hogy elkerüljék a katlan kialakulását” – olvasható egy orosz Telegram csatornán.

A moszvater.com szerint Harkivtól délre gyakorlatilag összeomlott az orosz védelem, Balakleja és Sevcsenkovo települések után a lehetséges bekerítés megakadályozása érdekében az orosz haderő kiürítette az izjumi hídfőt is. „Kérdés, hogy vajon az Oszkol folyó mentén sikerül-e az orosz védelmet újjászervezve megállítani az ukrán előrenyomulást.”

Nyitókép: Facebook

Összesen 368 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szekelynegyes
2022. szeptember 10. 17:58
Ez az eredménye annak ha egy ország szegény, korrupt, a vezetés pedig dúsgazdag szemellenzős, embertelenül kezeli saját népét, katonáit és úgy indít háborút a NATO ellen.
miles1
2022. szeptember 10. 17:39
Nagy probléma volt az izjumi kiszögellést tartó erők parancsnokságán. Nem most, hanem régóta. Itt arányaiban sokkal több technikát és embert veszítettek a semmin, annak ellenére, hogy egyáltalán nem voltak rosszul ellátva május körül. Mégsem tudtak semmit felmutatni. Nem tudtak igazi hídfőt kialakítani, nem volt megfelelő a felderítés, vagy a reagálás. A légierő itt már régebb óta nem volt összhangban az szárazfüldi erőkkel... Pedig ki lehetet volna tegnapelőtt csinálni az ukránokat úgy, hogy kijevig meg sem állnak, de sem a stratégiai légierő. sem a stratégiai rakétacsapatok nem tették a dolgukat. Hogy kiürítettek elfoglalt területeket, ezzel a hülye demkóval ellentétben határozottan jó ötletnek és hasznosnak tartom. Hogy ezért beáldoznak egyes egységeket, még azt is. De amikor még kezelhető méretű volt a zsák, akkor kellett volna mindennel odacsapni, de a lehetőséget elszalasztották. Most csak abban reménykedhetnek, hogy az ukránok úgy szétterülnek, hogy nem lesznek képesek komolyabb nyomást kifejteni, míg meg nem érkeznek a tartalékok. Hja, ha már tartalék. Be kell hozni keletről, akár Szíriából, akár zsoldosokból több mint százezer főt. Lerombolni a Dbyeper-hidakat, és elkezdeni használni a stratégiai légierőt. Feltorlódott élőerő ellen a másfél tonnás légibombák szörnyű dolgokra lettek volna képesek még tegnap is. Csak csapatlégvédelem volt, az pedig 5km fölött nem ért semmit.... Nem lehet félszívvel háborúz(gat)ni!
Lajoss
2022. szeptember 10. 17:23
Hála Istennek!
Gordon.
2022. szeptember 10. 17:01
A megrendíthetetlen orosz erők mindenhatóságáról szóló itteni kommentlocsogást oda kell tenni a holtbiztos titkos biológiai laboratóriumok, az Azovstalban elfogott amerikai tábornokok, "az oroszok röhögve megsemmisítik a bejövő nyugati fegyvereket a lengyel határnál", hiperszonikus rakéták, csodatankok és hasonló "hírek" mellé. Ide fér még a putyini többpólusú világról szóló magabiztos kinyilatkoztatás és a verhetetlen orosz hadsereg hallatlan erejéről terjesztett mítosz is, miközben a rokonszenves Irántól és Észak-Koreától próbálnak fegyvereket vásárolni. Tanulságos viszont az orosz agresszornak/háborús bűnösnek szóló kárörvendő helyeslés és uszítás, amit a minősíthetetlen szintű itteni úri közönség mutatott eddig. Szerencse, hogy a kommenteket csak magyarok olvassák, ezért másutt nem teszik fel a költői kérdést, hogy hová jutott ez az ország?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!