Szijjártó: Magyarország békét akar, ezt elmondtam Szergej Lavrovnak is

2022. szeptember 23. 07:25

Az ENSZ Közgyűlésén egyedüli uniós külügyminiszterként tárgyalt az orosz féllel Szijjártó Péter.

2022. szeptember 23. 07:25
null

Szijjártó Péter közösségi oldalán jelentkezett be New Yorkból, az ENSZ Közgyűlés negyedik napján. A tárcavezető üzenetét azzal a bejelentéssel kezdte, hogy Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel tárgyalt. Elmondása szerint a háború súlyos következményekkel jár Magyarország számára, és óriási gondot okoz az infláció és az árak emelkedése. Ennek pedig egyetlen ellenszere van: a béke. 

– szögezte le, hozzátéve azonban, hogy bár a ENSZ Közgyűlése erre kiváló alkalmat adott volna, ilyen tárgyalások nem voltak, és valószínűsíthetően már nem is lesznek. 

Energiaválságról, orosz energiahordozókról

A magyar külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta:

– szögezte le Szijjártó. Hangsúlyozta: a törökökkel, bolgárokkal, és szerbekkel együtt megépített Török Áramlat gázvezetéken keresztül naponta érkezik földgáz a Gazpromtól, az orosz fél megbízhatóan szállítja az energiahordozókat Magyarországra.

Szijjártó Péter videóüzenetben is beszámolt a Lavrovval folytatott tárgyalásról, ezt megtekintheti itt:

Nyitókép: Szijjártó Péter Facebook-oldala

 

Összesen 182 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gaben 77
2022. szeptember 23. 20:10
Péterke ..Kimentél és letérdeltél Lavrov Bácsi előtt, te nagyon hülye. Most aztán mindenki a világon látja,hogy milyen kemény faszod van.Kezet rázol a medvével ?Hűha bazzeg.......Addig nem nyugszol,míg nem szaros a szád? Szerinted, te nagyon okos Peti,csak a magyar nép akár békét?
Lajoss
2022. szeptember 23. 17:24
56-ot köpöd szembe,te szemét hazaáruló tolvaj!
Lisa
2022. szeptember 23. 12:59
Akkor most már az ukiknak is visszaszólhatna! Elég a pofátlanságukból!
foldizs
2022. szeptember 23. 10:49
Lenyűgöző, hogy ez a Szijjártó milyen mértékben dilettáns. Lavrov a saját beszéde után kivonul, ezzel világossá teszi, mit gondol a párbeszédről - és ez a hülye pedig ezt követően is a tárgyalások fontosságát hangsúlyozza, amit amúgy kb mindenki más is elmond minden nap. Súlyos aránytévesztés. Milyen eredménnyel járt a nagy tárgyalás? Semmilyennel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!