A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Szerb elnök: Magyarországnak is köszönhető, hogy nyugodtabb szívvel várjuk a telet

2022. szeptember 09. 14:30

A szerb államfő rámutatott, hogy a kiváló diplomáciai kapcsolatok mellett a gazdasági kapcsolatok is rendkívül gyümölcsözőek a két ország között.

2022. szeptember 09. 14:30
null

– hangsúlyozta Aleksandar Vucic szerb köztársasági elnök pénteken Belgrádban, miután fogadta magyar hivatali kollégáját, Novák Katalint.

A szerb államfő rámutatott:

– aki különböző kormányzati szerepekben, most pedig államfőként segíti ennek a viszonynak a javítását, valamint Orbán Viktor magyar miniszterelnököt és Pásztor Istvánt, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökét, hiszen mindketten sokat tettek a kétoldalú kapcsolatokért.    

A szerb köztársasági elnök rámutatott, hogy a kiváló diplomáciai kapcsolatok mellett a gazdasági kapcsolatok is rendkívül gyümölcsözőek, a két ország kereskedelmi forgalma az év első hónapjában elérte a 2,2 milliárd eurót, a térség országai közül Szerbia Magyarországgal érte el a legnagyobb növekedést.

Hozzátette:

Az infrastruktúráról beszélve Aleksandar Vucic reményét fejezte ki, hogy a Belgrád-Budapest vasútvonal 2025-ig a különböző nehézségek ellenére megépül, és 2 óra 40 perc alatt el lehet majd jutni egyik fővárosból a másikba. Az államfő kitért arra is, hogy családtámogatási intézkedésekben gyakran Novák Katalin példáját követte, a népességcsökkenés megállítását célzó magyar intézkedések eddig eredményesnek mutatkoztak.

(MTI)

Nyitókép: Facebook

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2022. szeptember 10. 19:08
Robokuty jó gazda..adott nekik 500-at,azután koldul a világban drágábban..
Ani40
2022. szeptember 10. 08:33
Nagyszerű! Örülök a nagy barátságnak. (Tényleg, komolyan!) Most már csak azt nem értem, hogy szerb barátaink hogy a büdös francba szúrhatnak úgy ki a határ menti magyarokkal, tönkretéve az életüket? Nagyon szeretnek minket, O.K., csak a migránsokat még jobban?
Orbanophyl
2022. szeptember 09. 19:55
Van egy olyan érzésem, hogy a szerbek olcsóbban veszik a ruszki gázt és amit nálunk tárolnak, az valójában nem is a szerbeké már, mert megvettük tőlük, csak nem árulhatjuk el eus barátainknak. Ha pedig nem így lenne, akkor ez egy használható ötlet. Hiszen úgy vélem, a szerbek nincsenek a barátságtalan országok listáján, vagyis bármikor vehetnek gázt Putyintól, a déli vezetéken. Vagyis akkor nekik mi szükségük van bértárolgatásra?
brekker
2022. szeptember 09. 19:35
Most van az a helyzet, hogy a zöldkomcsikra rá lehet pirítani a magas itthoni gázárakat. Másról sem írtak a sajtóban 2021-et megelőzően, hogy a kormány drágán veszi a gázt, mert bezzeg a rotterdami gáztőzsde. A különbség néhány euró volt. Most itt van amit kívánt ez a hazaáruló ripők bagázs, most ez nem jó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Mindent egy helyen az olimpiáról