Trikolórba burkolt keresztet avattak Securitate-emlékműként a pópák Romániában

2022. szeptember 16. 08:45

Minden ott volt, ami kellett.

2022. szeptember 16. 08:45
null

Az Argeș megyei Pitești-en  tartalékos és nyugalmazott Securitate-tagok (hírszerzők) egyesülete kezdeményezésére szekusemlékművet állítottak és avattak fel nagy pompával – számol be a Főtér.ro.

Az avatóünnepségen felszólalók méltatták a Ceaușescu-rezsim szekusait: ők voltak a „láthatatlan front” harcosai, akik az információ fegyverével küzdöttek a román nemzetre leselkedő fenyegetések ellen – olvasható a tudósításban.

Az emlékmű – amelyet talpig román trikolórba bugyoláltak – keresztet formáz, és az avatáson pópák is részt vettek.

Nyitókép: YouTube

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tehetős Totó
2022. szeptember 16. 19:56
A 89-ben szórványosan agyonütött milicisták (rendőrök) és szekusok leszármazottai mind kártérítési pereket nyertek a strasbourgi emberjogi bíróságon. A romániai megyei és központi belügyminisztériumi épületekben pedig emléktábla őrzi " forradalmi mártír" emléküket. Ha nem magam láttam volna a csíkszeredai megyei rendőrségen és a bukarasti rendőrfőkapitányságaon, a Stefan cel Mare úton, azt mondanám fake news. De Románia nem választási autokrácia és lapáttal dobálják a pénzt belé. Az erdélyi autópálya 18 éve épül, fele sincs meg...csak a könnyebb szakaszok. A vonatok 20 km/óra sebességgel közlekednek, s vagy kisiklanak, vagy kigyulladnak. Persze, a magyarok a hibásak, hisz sok sínen ez áll. Diósgyőr, Resiczabánya...:D:D:D
Trombitás Keresztély
2022. szeptember 16. 15:32
Akárcsak a Horthy mellszobornál a Dórhyka budoárjában.
nick89
2022. szeptember 16. 11:20
Győri Gábor koszorút küldött a kollégáknak.
Vitéz János
2022. szeptember 16. 10:53
Ha a románok tűrik, úgy kell nekik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!