Novák: Feladatunk felerősíteni az Európai Unió hangját

2022. szeptember 07. 14:22

„Jó közös döntésekre van szükség” – hangsúlyozta az államfő.

2022. szeptember 07. 14:22
null

Az a célunk és feladatunk, hogy az Európai Unió hangját felerősítsük, befolyását növelni tudjuk – mondta Novák Katalin köztársasági elnök Klaus Johannis román államfővel tartott sajtótájékoztatóján szerdán Bukarestben.

A köztársasági elnök kérdésre válaszolva kifejtette, hogy a két ország ebben a kérdésben is kész közösen fellépni. „Jó közös döntésekre van szükség” – hangsúlyozta.    

Elmondta: a Klaus Johannis román államfővel folytatott megbeszélés témája volt egyebek mellett Románia schengeni térséghez való csatlakozása, a Romániában élő magyarok helyzete, az ukrajnai háborúból menekültek megsegítése, az energetikai kérdések és az energiafüggőség. Kiemelte, bízik Románia és Magyarország pragmatikus, jó és modern kapcsolatában.

(MTI)

Nyitókép: Mátrai Dávid

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ArminTK
2022. szeptember 08. 08:50
Kilincsel, mimt egy cselédány. Szép!
pemete jakab
2022. szeptember 07. 19:43
"Novák: Feladatunk felerősíteni az Európai Unió hangját" Katika, te legfeljebb csak háttérzaj lehetsz.
kurátor
2022. szeptember 07. 17:58
Büszkék lehetünk az új köztársasági elnökasszonyra, úgy néz ki sikerülni fog megőriznie a pozíció státuszát és eltarthatunk még egy teljesen fölösleges és túlfizetett kenyérpusztítót. Hurrá!
Micó
2022. szeptember 07. 17:39
Legközelebb plüssnyulat választunk?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!