Robbanótöltetes ukrán drónt szedtek le az oroszok – egy kilométerre a zaporizzsjai atomerőműtől

2022. szeptember 03. 11:10

Oroszország szerint az ukrán támadások miatt egyre nagyobb veszélyben van a zapirozzsjai atomerőmű, felrobbanása beláthatatlan következményekkel járna.

2022. szeptember 03. 11:10
null

A Liner beszámolója szerint Oroszország napok óta arról beszél, hogy Ukrajna folyamatosan támadja Európa legnagyobb atomerőművét, kockáztatva azt, hogy egy atomkatasztrófát idézzenek elő.

Kijev mindent tagad, pedig az oroszok már bizonyítékokkal is rendelkeznek,

írják. Hozzátették: az oroszok szerint Ukrajna szabotázscsapatokat küld a helyszínre, de legutóbb is megakadályoztak egy ilyen partra szállást. Energodar város katonai-polgári adminisztrációja azt mondja, az ukrán fegyveres erők egy robbanótöltettel felszerelt drónt is bevetettek.

Hangsúlyozták: a helyzet olyannyira súlyos, hogy

a veszélyes drónt néhány száz méterre lőtték le az atomerőműtől.

A hivatalos tájékoztatás szerint a töltet végül nem robbant fel, de az ukránok továbbra sem adják fel, és annak ellenére támadnak, hogy a NAÜ munkatársai is ott tartózkodnak a területen – írja a TASZSZ. A Rafael Grossi főigazgató vezette misszió még csütörtökön érkezett a zaporizzsjai atomerőműhöz. A szakember szerint a nemzetközi ellenőröknek sikerült kulcsfontosságú információkat gyűjteniük az erőműben kialakult helyzetről, és folytatják a munkát, mert számos olyan kérdés van, amikkel még foglalkozniuk kell, írja a portál.

Emlékeztettek: a terület mintegy 72%-a áll orosz ellenőrzés alatt, addig az ukrán fegyveres erők továbbra is az atomerőműhöz közeli városban vannak, és azt az ellenőrzésük alatt tartják.

Fotó: Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által 2022. szeptember 2-án közreadott képen a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség, a NAÜ felügyelői távoznak az orosz megszállás alá került zaporizzsjai atomerőműből szeptember elsején. Az erőmű Ukrajna energiaellátásának 20 százalékát biztosítja. MTI/AP/Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2022. szeptember 04. 12:30
mandiner.ru
zrx8
2022. szeptember 04. 08:28
Valami azt súgja, hogy ezeknek a nemzetközi felügyelőknek a jelentését nem fogja nagy pofával világgá kürtölni a FOS (fősodratú-objektív sajtó).
Somaa
2022. szeptember 03. 18:24
KURVA ANYÁTOKNAK HAZUDOZZATOK ÁLHÍREKET MOCSKOS HAZAÁRULÓ ORBÁN- ÉS OROSZSEGGNYALÓ PATKÁNYOK...
káli
2022. szeptember 03. 16:05
Nem kéne eltakarodni a ruszkiknak a picsába?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!