Orbán Viktor videóüzenetet küldött Moszkvából

2022. szeptember 03. 14:44

A miniszterelnök csak Gorbacsov búcsúztatója miatt utazott Oroszországba és nem találkozik Putyinnal.

2022. szeptember 03. 14:44
null

Orbán Viktor videóüzenetben elmondta, hogy Mihail Gorbacsov nélkül nem mehetett volna végbe a rendszerváltás békés úton. Korábban megírtuk, hogy a miniszterelnök Deutsch Tamás, Schmidt Mária, Orbán Balázs és Kónya Imre társaságában utazott el Moszkvába hogy lerója kegyeletét Mihail Gorbacsov volt szovjet államfő ravatalánál.

Szerinte sok minden kellett ahhoz, hogy a rendszerváltás végbemehessen, az egyik volt

Gorbacsov, aki nélkül szerinte nem lehetett volna a „vér és emberáldozat” elkerülése mellett megszabadulni a Szovjetuniótól.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerint a magyar miniszterelnök csak Gorbacsov búcsúztatója miatt utazott Oroszországba, és nem találkozik Putyinnal.

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2022. szeptember 04. 16:27
A "VÉGTISZTESSÉGET" EMBERSÉGES NAGY POLITIKUS KIÉRDEMEL!!! ÉS MEG KELL ADNI SZÁMÁRA A VÉGTISZTELETET!!!! ILYEN AZ EURÓPAI és a HUMÁNUS TISZTESSÉG!!! Aki ezt nem így értékeli az BARBÁR!
bandi-NER
2022. szeptember 04. 08:49
Ruszkik, haza, család
sorivo4
2022. szeptember 03. 23:21
Nem biztos, hogy jó volt nekünk az, hogy vér nélküli rendszer(nem)váltásunk volt. Gorbacsov csak jó stratéga volt. De az embereit azért itt hagyta nekünk. Máig a nyakunkon lógnak és hátráltatják az országot. A Fidesznek mennyi évébe is tellett, hogy átvegye tőlük a politikai hatalmat? És ma, a negyedik kétharmad után is velük kell küzdenie az élet minden területén a közéletben, még Európában is. Ez egy kis véráldozattal sokkal rövidebb lett volna, és sokkal erősebben nézhetnénk szembe a mai kihívásokkal. Ami szintén vért kíván, ha meg akarunk maradni. Csak többet, mint akkor kívánt volna. A vért nem lehet megspórolni. Vér és áldozat nélkül nincs változás. Csak ezt tudták az aztékok is, és elébe mentek. Nem pedig elkerülni és megúszni akarták. Amit nem lehet.
Silcon
2022. szeptember 03. 19:19
Azt nem tudom, hogy balhé esetén Csernyenkón melyik gombot nyomták volna meg a mögötte állók (Bidennél talán jobb állapotban volt), de Andropovnál garantáltan szóba sem jöhetett volna, hogy csak úgy elengedik a "testvéri államokat". Köszi Gorbacsov. Ez nekünk jó volt, az oroszok bukásként élték meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!