Lengyel lap: Magyarország és Lengyelország is téma az olasz választási kampányban

2022. szeptember 14. 11:58

A Wpolityce Enrico Lettát idézte, aki szerint meg kell szüntetni azt a vétójogot, amelyet Magyarország és Lengyelország is kedvel.

2022. szeptember 14. 11:58
null

Lengyelország és Magyarország is megjelent az olaszországi választási kampányban – idézte fel a Wpolityce című lengyel lap.

Mint írták, egy rendezvényen Enrico Letta azzal érvelt, hogy az Európai Unió nem működik, mert „a konzervatívok és egyes országok nem akarnak többségi döntést. Meg kell szüntetni például azt a vétójogot, amelyet Magyarország és Lengyelország kedvel, és amellyel gyakran élnek” – mondta Letta.

A Fratelli d'Italia politikusa, Giorgia Meloni ezzel szemben azzal érvelt, hogy olyan Európát akar, „amely nem avatkozik be ott, ahol a nemzeti kormányok jobban tudnak döntést hozni.

– idézte Melonit a Wpolityce összeállításában.

Nyitóképen Enrico Letta, olasz képviselő. Fotó: STEFANO NICOLI / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pilakfater
2022. szeptember 14. 22:04
A mi ügyünk a fontos ott rend van
luisbathhelena
2022. szeptember 14. 20:56
Tisztázzuk: a Tanácsban olyan hogy VÉTÓ nem létezik. Konszenzuskényszer van, azaz amíg nincs EGYETÉRTÉS a megbeszélésen, nincs is szavazás....De vétó biztosan nincs
No comment no cry
2022. szeptember 14. 18:06
"Meg kell szüntetni például azt a vétójogot, amelyet Magyarország és Lengyelország kedvel, és amellyel gyakran élnek” – mondta Letta." Lemming lesz az, nem Letta.
UzBence
2022. szeptember 14. 15:09
A fene egye meg a gyarmatokon nem ugy tancolnak ahogy mi akarjuk. Az alsobb rendueknek is van akaratuk. Csinaljunk diktaturat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!