Lengyelország
ÉLŐ
Hollandia

Medvegyev gratulált „von der Mi a Frásznak”

2022. szeptember 03. 06:58

Moszkva közölte: az ársapka bevezetése esetén leállítja az európai gázszállítást.

2022. szeptember 03. 06:58
null
Bekezdések

„Washington és az Európai Unió újabb nagy ötlettel rukkolt elő: vezessünk be ársapkát az orosz gázra. Ez azt jelentené, hogy a piaci viszonyoktól függetlenül a Gazpromtól bizonyos ár fölött nem vásárolhatnak a tagállamok. A rendelet célja Moszkva bevételeinek csökkentése – és legyünk őszinték, a többi kitermelő ország, különösen az USA és Kanada bevételeinek növelése.

Az IMF szerint az unió gázfelhasználásának 60 százaléka származik orosz forrásból. Mit jelent ez? A Reuters közelmúltbeli jelentése szerint a stratégiai tározók átlagosan 70 százalékra vannak töltve. Amennyiben feltételezzük, hogy a maradék egyenlően oszlik meg orosz és nem-orosz források között, úgy a kapacitás 18 százalékát várjuk még keletről. Csakhogy Moszkva közölte: az ársapka bevezetése esetén leállítja az európai szállítást, és inkább például a BRICS+ országok igényeit szolgálja ki. Vagy bárki másét, aki tisztességesen, a piaci áron hajlandó gázt vásárolni.

Dimitrij Medvegyev, az Orosz Föderáció Biztonsági Tanácsának elnökhelyettese Telegram-oldalán gratulált »von der Mi A Frász néni«-nek az ársapkáról szóló bejelentéséhez, egyúttal leszögezte: ha Brüsszel így folytatja, az unió egyszerre mondhat búcsút az orosz olajnak és gáznak. A volt államfő egy másik bejegyzésében hozzátette utóbbi ára már elérte a 3500 eurot ezer köbméterenként, de az év végére ez 5000 euro is lehet. És akkor ki bukik nagyobbat?”

Fotó: MTI/EPA/Reuters pool/Christian Hartmann

Összesen 173 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2022. szeptember 04. 14:44
https://cdn.nwmgroups.hu/s/img/i/2209/20220904.jpeg?w=900&h=900&t=5
Lanter
2022. szeptember 04. 07:59
kinek nem világos hogy ez a kurva kiket szolgál ki ??? az eu már csak egy tengerentúlról irányított önrendelkezését vesztett földrész lett!!
flesh ripper
2022. szeptember 04. 06:34
Amikor a téboly iszonyú, sodró örvénye mindent magába szippant, akkor a normálisok is pusztulnak, hiába csapkodnak! Legyen elég!
edico
2022. szeptember 03. 22:30
Az EU megalakulása óta nem hozhat önálló döntést USA engedélye nélkül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!