Kreml: A „különleges hadművelet” státusa nem változott

2022. szeptember 21. 18:15

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter pedig közölte, hogy a mozgósítás során 300 ezer tartalékost hívnak be.

2022. szeptember 21. 18:15
null

Az oroszországi részleges mozgósítás bejelentését követően nem született döntés az Ukrajna elleni „különleges hadművelet” státusának megváltoztatásáról és a hadiállapot bevezetéséről – jelentette ki Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő újságíróknak szerdán Moszkvában.

– mondta a vonatkozó kérdésre válaszolva Peszkov.

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán elrendelte a részleges mozgósítást Oroszországban. Egyebek között elmondta, hogy a „különleges hadművelet” övezetében az érintkezési vonal hossza meghaladja az ezer kilométert, továbbá az orosz és szakadár szövetséges erők „nemcsak neonáci formációkkal, hanem valójában a kollektív Nyugat teljes katonai gépezetével” állnak szemben, ami szerinte Oroszország létét fenyegeti.

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter közölte, hogy a mozgósítás során 300 ezer tartalékost hívnak be.

(MTI)

Nyitókép: Mandiner Archív

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
figyelő4322
2022. szeptember 22. 03:53
Az igaz, hogy az 'oroszok' támadásra készültek GERMÁNIA ellen, de a Führer megelőzte őket. Persze akkoriban azt Szovjetuniónak hívták, nem Oroszországnak. Nem mindegy ugyan, de nem számít...
pemete jakab
2022. szeptember 21. 20:41
"Kreml: A „különleges hadművelet” státusa nem változott" Nagyon különleges ez a hadművelet. Az utóbbi időben épp a visszavonulást gyakorolják az oroszok.
foldizs
2022. szeptember 21. 20:01
"hanem valójában a kollektív Nyugat teljes katonai gépezetével" Mintha nem lenne fogalma arról, mit beszél.
zabszem
2022. szeptember 21. 19:15
Na, hát kérem láthatóan tök jól működnek a szankciók.... Nagyon úgy tűnik mindenkinek, hogy haladunk a béke felé nem? Sokat értek a szankciók... Se béke nem lett... Se Putyin meg nem bukott... Ellenben annyira, mindjárt bukik és feladja, hogy jól behívtak még 300000 katonát... A NATO meg hosszútávú háborúra tervez... Ugye, érzi már mindenki a béke szélét? Szóval ezek most láthatóan halomra lövik egymást... Ok, értem én. Csakhogy ez "szanakciók" nélkül is bekövetkezhetett volna, minek kell ehhez az európai embereket is megfojtani? Ha ez volt a cél, az ment volna e nélkül is... Ha nem, szankciók nélkül, következetes európai politikával ezt el lehet volna simítani... Ha Scholz okos lenne és nem bábként, hanem Németország államfőjeként viselkedne, már rég felhívta volna Putyin-t és békekötésre kérte volna, amiben támogatásáról biztosította volna a két amúgy is oroszlakta, szakadár megye függetlenítéséhez, amennyiben garantálja Ukrajna további területi sértetlenségét (és természetesen a további gázszállítást Európába). Ennyi. Most ugyanez fog történni, többezer ember halálával, hosszú recesszióval, az Európai emberek megnyomorításával, bizonytalan hidegháborús jövőképpel... Amiben még ha az oroszok vissza is vonulnak a két megyéből, azok hosszútávra is további konfliktusoforrások maradnak... Remélem Orbán Viktor elég kemény tud maradni és nem enged a nyomásnak. Nekünk következetesen ragaszkodnunk kell a semlegességhez, nem szabad egyik fél oldalára állni és senkit sem fegyverrel támogatni! Ki kell maradni ebből az őrültségből, ha Scholz pedig radikálisabb hangot üt meg elő kell készíteni az EU-ból való kilépést. Ezek az őrültek még a végén amerikai érdekekért beleviszik az EU-t a háborúba...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!