Az iráni rendőrség szerint „szerencsétlen baleset”, hogy halálra vertek egy 22 éves nőt

2022. szeptember 19. 10:32

Eddig még az volt a hivatalos magyarázat, hogy a nő szívrohamot kapott.

2022. szeptember 19. 10:32
null

Mint arról mi is beszámoltunk a napokban, iráni erkölcsrendészek agyonvertek egy 22 éves nőt, mert nem jól hordta a fejkendőt. A rendőrség állítása szerint a kurd származású Mahsa Amiri szívrohamban hunyt el. 

Hétfőn már azzal magyarázkodott az iráni rendőrség a Reuters szerint, hogy a fiatal nő őrizetben bekövetkezett halála „szerencsétlen baleset” volt, amelyet nem akarnak megismételni. 

A szemtanúk és a család beszámolói szerint Amirit berángatták az erkölcsrendészek egy furgonba, ahol agyba-főbe verték. A beszámolók szerint ekkor még magánál volt. Amikor pár órával később kórházba került, már agyhalott volt. Három napig volt kómában, miközben az életéért küzdöttek, de szeptember 16-án meghalt.

Nyitókép: Fatemeh Bahrami / Anadolu Agency / AFP 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2022. szeptember 19. 18:57
Itt pl: https://www.youtube.com/watch?v=XiQZdB5Y910&t=294s - bemutatnak egy felvételt, amin az látszik, hogy a lány tényleg egyszerűen magától esik össze, aztán elviszik mentővel. Még ahol azt állítják, hogy agyonverték, ott sincs a képen egy icipici seb sem az arcán, márpedig ha agyhalott lett, akkor a fejét kellett volna péppé verniük: https://www.youtube.com/watch?v=4uEF_foq4i4 Semmi sem látszik rajta semmilyen képen, szóval eléggé úgy tűnik, hogy a lányt senki sem bántotta, ez konkrétan egy álhír. Ettől függetlenül vannak tényleges áldozatok, ténylegesen agyonvert vagy lelőtt emberek, én is láttam pár éve egy fiatal nőt, akit valami tüntetésen lelőttek, és mobillal már az ő halálát is felvették és feltették a netre, az sajnos abszolút valódi volt. Mármint ennek a lánynak a halála is valódi, de ha teljesen ép a teste, akkor azt nehéz eladni agyonverésnek.
Krupp Skya
2022. szeptember 19. 16:00
A magyar rendőrségnél is volt ilyen Apró Hantal idejében akkor úgy hívták a rendőrséget hogy ÁVH. Ries Istvánt is agyonverték, de legalább lett lakásuk Sebes Györgyéknek. Ries Istvánt meg befedték apró antal. Jaj! Fordítva Apró Antal idejében volt és Ries Istvánt fedték be apró hantal. Apró Antal az árnyékkormányos elálló fülű nagypapa.
APESZ72
2022. szeptember 19. 15:30
Remélem Ursula meg az EUS küldöttség már elindult, hogy helyben folytassanak büntető könyörgést olajért, meg gázért.
Rizsa
2022. szeptember 19. 13:29
Hol vannak az apák ? Milyen emberek ezek ? Én a lányaimért ölnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!