Súlyos vonatbaleset történt Horvátországban (videó)

2022. szeptember 10. 07:00

Ketten is életüket vesztették.

2022. szeptember 10. 07:00
null

Súlyos vasúti baleset történt Horvátországban péntek este, legalább ketten életüket vesztették, sokan megsérültek – közölte a Sziszek-Monoszló (Sisacko-Moslavacka) megyei rendőrség.

A közép-horvátországi Novska közelében egy személyvonat beleütközött egy parkoló tehervonatba. Nem hivatalos információk szerint a mozdonyvezető és a kalauz vesztette életét.    

A szerencsétlenség következtében több vagon felborult. A helyszínre érkezett Andrej Plenkovic horvát kormányfő és több miniszter is.

(MTI)

Nyitókép: Ivica Galovic/PIXSELL/Dario Topic/Citatelj

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kgyd
2022. szeptember 10. 13:11
Azt olvasom most az index.hr -en, hogy 3 áldozat van: 2 szolgálatban levő vasutas és egy kiskorú utas. :( Úgy tűnik, rosszul írtam az előbb, a tehervonat műszaki hiba miatt állt meg és erről állítólag tájékoztatta a forgalomirányítást.
kgyd
2022. szeptember 10. 12:59
Tényleg faramuci a "parkoló vonat". A horvát híradásokból úgy veszem ki, hogy a tehervonat nyílt pályán egy jelzőnél várakozott. (Úttörővasutas emlékeim szerint ez a szakkifejezés: ha a vonat a jelzőnél "megállj" jelzést kap, akkor a jelzőnél várakozik.)
Ferer
2022. szeptember 10. 10:35
Őszinte részvétem!
Bicsike
2022. szeptember 10. 10:23
Már ne haragudjon meg a világ, de az én értelmezésemben egy súlyos vonatbaleset valahol 20-30 halálos áldozatnál kezdődik. 2 halott egy egyszerű autós ütközésnél a belvárosban is van. Persze, szörnyű 1 halott ember is, de vonat balesetnél a két halott az kb a szerencsésebbek közé tartozik. Tényleg mi van veletek Mandi? Egyre színvonaltalanabb az oldal. Meg a sok kibaszott reklám jön a pofámba. Gyomorgörccsel jövök már fel lassan a sok reklám miatt. Rohadtul fel tud baszni, hogy cikkről cikkre kattintva egy egész oldalas reklámot kell kiikszelnem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!