Gwendoline Delbos-Corfield: Orbán parancsokat fogad el Putyintól

2022. szeptember 24. 17:20

„Putyin néhány kívánságát maga Orbán terjeszti az Európai Tanács elé” – fogalmazott a liberális EP-képviselő.

2022. szeptember 24. 17:20
null

Az Európai Unióban mindenki tisztában van azzal, hogy Orbán kész bizonyos parancsokat elfogadni Putyintól, néhány kívánságát ő terjeszti a tanács elé – mondta a Magyar Hangnak adott interjúban a Magyarországról szóló európai parlamenti jelentés készítője, Gwendoline Delbos-Corfield. A zöldpárti politikus elmondta azt is, hogy mi a baja a Európai Bizottság hatására hozott magyar vállalásokkal. Az portál strasbourgi irodájában kérdezte az EP-képviselőt a szankciókról, az energiaválságról és a felállítandó korrupcióellenes hatóságról.

A korrupcióellenes hatóságról (Integritás Hatóság), amelyet az Orbán-kormány az Európai Bizottság igényeinek megfelelően létrehoz a liberális politikus elmondta:

Hozzátette: „Még akkor is, ha hatékonyak lennének a magyar kormány változtatásai, és igénybe vennék az átláthatósági kérdések szakértőinek tanácsait, az még akkor is problémás volna, hogy talán túl későn történnek meg ezek változtatások, és csak a már létező, Orbánhoz közeli oligarchák között teremtenek jobb versenyt”.

A szankciókkal kapcsolatban a politikus így fogalmazott: „Szerintem már most is működnek, mind szimbolikusan – mert az oroszok úgy érezhetik, hogy mindenki ellenük van –, mind operatív szempontból, hiszen bizonyos vagyontárgyakat, például ingatlanokat és pénzt vettek el Putyinhoz közeli oligarchától”.

„Az Európai Unióban mindenki nagyon is tisztában van azzal, hogy annak érdekében, hogy megnyerje Oroszország engedékenységét, hogy számára továbbra is belépési pont maradhasson, hogy továbbra is jó megállapodásokkal rendelkezzen a Gazpromtól, Orbán kész bizonyos parancsokat elfogadni Putyintól. Az nagyon világos, hogy

– fogalmazott Corfield.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 369 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szélhámosok kíméljenek
2022. szeptember 26. 10:34
Drága! Ez egy durva nagy tévedés! Pont fordítva van, Orbán ad Putyinnak! Az olasz választást is Dr. Miniszterelnök úr intézte így. Az USA-ban meg Mr. Trump várja a segítségünk. Ez van. Ideje már belenyugodnotok! :)
bogyo1
2022. szeptember 26. 09:54
Ja, ti meg az usákoktól kapott parancsokat nyomjátok. Az se jobb wazze!
huglot
2022. szeptember 25. 18:14
Olyan szívesen látnám, ha ezek mögé a kijelentések mögé bizonyítékokat is tennének. (Mindkét oldal.) Ha még nincs, akkor legyen súlyos következménye. Ez a nö és társai már rég azt a kommunikációt készítik szerintem elő, hogy Orbán miatt nem működtek a szankciók és ezért fagyunk meg télen. A végletekig hányadék ez a mai politikai helyzet. :((((
piscsik
2022. szeptember 25. 16:18
Ilyen állatok vannak az EP-ben. Rohadt bolsevik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!