A Financial Times szerzője, Amy Kazmin sajátos szemszögből közelíti meg az Európát sújtó energiaválságot. Publicisztikájában olyan praktikákról ír, melyekkel kevesebb gázfelhasználással lehet tésztát kifőznie az olaszoknak. A cikk írója említi az olasz kormány azon spórolási tippjeit is, melyek szerint rövidebb ideig kellene zuhanyozni, lejjebb kellene kapcsolni a fűtést, valamint lejjebb kellene kapcsolni a gázt tésztafőzéskor.
„Gyakran hagyatkozom tésztára, amit hagyományos olasz módon, fedő nélkül készítek. Ugyanakkor tisztában vagyok azzal, hogy az európai energiafogyasztók Oroszország háborús gépezetét finanszírozzák.
Ezen a nyáron azt éreztem, minden elkészített saláta egy szolidaritási aktus Ukrajna irányába”.
A szerző ezután biztosította olvasóit arról, hogy gyermekei tiltakozása ellenére végül sikerült spórolási technikákkal is tökéletes tésztát főznie.
Nyitóképünk csupán illusztráció. Fotók forrása: Pixabay, YouTube. Szerkesztés: Mandiner