Salátával küzd a Financial Times szerzője Ukrajnáért

2022. szeptember 23. 06:21

Szolidaritás olasz módra.

2022. szeptember 23. 06:21
null

A Financial Times szerzője, Amy Kazmin sajátos szemszögből közelíti meg az Európát sújtó energiaválságot. Publicisztikájában olyan praktikákról ír, melyekkel kevesebb gázfelhasználással lehet tésztát kifőznie az olaszoknak. A cikk írója említi az olasz kormány azon spórolási tippjeit is, melyek szerint rövidebb ideig kellene zuhanyozni, lejjebb kellene kapcsolni a fűtést, valamint lejjebb kellene kapcsolni a gázt tésztafőzéskor. 

„Gyakran hagyatkozom tésztára, amit hagyományos olasz módon, fedő nélkül készítek. Ugyanakkor tisztában vagyok azzal, hogy az európai energiafogyasztók Oroszország háborús gépezetét finanszírozzák.

Ezen a nyáron azt éreztem, minden elkészített saláta egy szolidaritási aktus Ukrajna irányába”.

A szerző ezután biztosította olvasóit arról, hogy gyermekei tiltakozása ellenére végül sikerült spórolási technikákkal is tökéletes tésztát főznie. 

Nyitóképünk csupán illusztráció. Fotók forrása: Pixabay, YouTube. Szerkesztés: Mandiner

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
roughneck
2022. szeptember 23. 11:44
Tetszik ez a gasztronomiai szolidaritas. Ma este a szegeny ukranokert fogok vacsorazni... :-))
Parm
2022. szeptember 23. 09:34
Pusztul a világ.
villogókékfog
2022. szeptember 23. 09:12
Elmebetegek mindig is voltak, de nem emlékszem olyan időszakra, amikor hagyták őket szóhoz jutni. Ja, várjunk csak, a felvilágosodás korától divat lett.
Gyugyesz
2022. szeptember 23. 09:09
Ma tésztát reggeliztem, amit vezetékes gázon főztem meg, fedő nélküli fazékban. A víz forrt, forrt, egyre csak lobogott... Menthetetlenül oroszbarát lettem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!