Financial Times: Olaszországot az a veszély fenyegeti, hogy Kelet-Európa felé fordul

2022. szeptember 22. 09:19

„Meloni túl közel áll Magyarországhoz és Lengyelországhoz, és rosszul fogunk járni, ha Berlusconi nem lép ki a koalícióból” – áll a brit lap hasábjain.

2022. szeptember 22. 09:19
null

A Financial Times mai számában jelent meg a hír, miszerint Carlo De Benedetti iparmágnás arra figyelmeztetett, hogy az olasz üzleti vezetők tévednek, ha azt hiszik, hogy a jobboldali koalíció választási győzelmével jól járnak, mivel

Meloni vezetésével megvan rá az esély, hogy Olaszország a kelet-európai országok felé fordul.

Meloni ígéretet tett, hogy tartja magát a reformokhoz, amelyekről megállapodott az EU-val a koronavírus utáni helyreállítási alapból való részesedés miatt. De Benedetti, aki régóta kötődik a balközéphez egy interjúban azt mondta:

Meloni túl közel áll Magyarországhoz és Lengyelországhoz, és rosszul fogunk járni, ha Berlusconi nem lép ki a koalícióból.

Egy Meloni vezette kormány a szövetségeinket a visegrádi blokk felé fogja eltolni... Ez az, amit a legtöbb olasz vállalkozó nem ért meg” – mondta a 87 éves milliárdos, utalva a Lengyelországot, Szlovákiát, Magyarországot és Csehországot magában foglaló kelet-európai országcsoportra.

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Összesen 128 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kivűlálló
2022. szeptember 22. 20:22
Megtudom érteni, hogy egy 87 éves milliárdos, aki mások kizsákmányolásából szerezte vagyonát nem érti a jobboldali, a népakaraton nyugvó gondolkodást! Nem is kell értenie, de mindenképpen el kell fogadni a nép döntését! A nép, a választó akarata az a számít és nem a milliárdos rablóké! Nem mindenütt hordja a nyúl a puskát!
nempolitizálok
2022. szeptember 22. 19:09
Inkább benneteket fenyeget az a veszély, hogy Olaszország saját nemzeti érdekei felé fordul.
Swift Nimblefoot
2022. szeptember 22. 18:43
Helyes! Forduljanak! Majd mi leszünk az új kisantant! :P Ráfér végre a német-francia tengelyre hogy rájöjjenek, nem úgy táncol európa ahogy fütyülnek.
kubota
2022. szeptember 22. 17:08
Miért lenne baj, ha pl. egy ember a szegényebb barát felé fordul, a gazdagabb helyett??? Főleg, ha felhatalmazást kapott a háztartásától? Ez fáj a gazdag barátnak? Akkor az sosem volt igaz barátság, vagy csak a pénzről, érdekekről szólt...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!