Elkészült a litván Siauliai légibázison a magyar kontingens emlékműve

2022. szeptember 28. 14:23

Galéria.

2022. szeptember 28. 14:23
null

Elkészült a litván Siauliai légibázison a magyar kontingens emlékműve – írja az 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis Facebook-oldala.

Hagyomány szerint a balti misszióban érintett országok egységei, a missziós szerepvállalásukat egy vagy több emlékműben jelenítik meg és hagynak lenyomatot így az utókornak.

A tájékoztatás szerint a magyar emlékmű elkészítéséhez deciliter alapozó, deciliter szürke festék és deciliter grafit szürke festék kellett: továbbá, a kötelező munkaórákon túl, közel egyhetes munkaóra, beleértve a hétvégéket is. Szabó Péter főhadnagy tervezte az alkotást, melyet Fonalka Attila főtörzsőrmester „öntött formába”.

Forrás: Facebook
Forrás: Facebook

***

Forrás: Facebook
Forrás: Facebook

***

Forrás: Facebook
Forrás: Facebook

***

Forrás: Facebook
Forrás: Facebook

 

Nyitókép: Facebook

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
diodoro
2022. szeptember 28. 17:08
"A tájékoztatás szerint a magyar emlékmű elkészítéséhez deciliter alapozó, " Itt pálinkára gondolhatott a "költő" ???
Láncfűrészes Attasé
2022. szeptember 28. 16:26
Milyen hőstettre emlékeznek? Ha esetleg kiállítanák pl. az esetlegesen lelőtt MIG-ek darabjait, mint ahogy az ukránok az oroszok tankokat. Annyi értelme legalább lehetett volna az államközi orosz imádatnak, hogy a ruszkik ne trollkodjanak a Gripenekkel, de Petiminiszter nem tudta ezt elérni...
kukubenko
2022. szeptember 28. 16:24
Anyáddal társalogj szopatás közben. Engem elfelejthetsz moslékos böszmetampon.
mo ching
2022. szeptember 28. 16:17
Vilnius felett magasodik egy domb, a Bekes-halom. Nevét Bekes Gáspár erdélyi politikus, hadvezérről kapta, akinek síremléke is ott állt, amíg össze nem dőlt. Alatta találtak egy koponyát és sisakot, amit máig a Vilniusi Történelmi Múzeumban őriznek. Róla nevezték el a bekecset is. Szóval nem ez az első magyar emlékmű Litvániában. https://hu.wikipedia.org/wiki/Bekes_Gáspár
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!