BBC: Giorgia Meloni lehet Olaszország első női miniszterelnöke

2022. szeptember 26. 06:06

A brit hírportál szerint egész Európát aggodalommal tölti el az Olasz Testvérek győzelme.

2022. szeptember 26. 06:06
null

Giorgia Meloni szélsőjobboldali vezető győzelmet aratott az olaszországi választásokon, és jó úton halad, hogy az ország első női miniszterelnöke legyen. Meloni a második világháború óta a legszélsőségesebb kormányt fogja alakítani Olaszországban – írja a BBC.

A hírportál szerint a szavazás után Meloni azt mondta, hogy az általa vezetett Olasz Testvérek párt „mindenkiért fog kormányozni”, és nem fogja elárulni az emberek bizalmát.

– mondta Rómában újságíróknak.

Az előzetes eredmények alapján a szavazatok akár 26%-át is megszerezheti, megelőzve legközelebbi riválisát, a balközép Enrico Lettát. A BBC kiemelte: a magyar miniszterelnök politikai igazgatója, Orbán Balázs gyorsan gratulált is az olasz jobboldali pártoknak:

Nyitókép: RICCARDO DE LUCA / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 350 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
oskar
2022. szeptember 26. 13:17
Európában a választáson induló pártok demokratikusak, nem? Akkor meg miért ez az aggodalom? A demokrácia győzött. Vagy mást gondolnak a vesztesek erről? Akkor diadalmaskpdik a demokrácia amikor a baloldal győz? Ha ezután az EU parlament úgy nekimegy az olasz gyerteseknek mint 2010-ben itthon a Fidesznek, az éppen olyan kontraszelektív lesz mint nálunk.
tapir32
2022. szeptember 26. 12:22
A liberális demagógia veszélyezteti Európát és a demokráciát. A nyílt társadalom, mint társadalomfilozófiai elképzelés az 1960-as évek végére megbukott. Ma már a nyílt társadalom popperi utópiája egy anakronizmus. A politikai korrekt beszéd nem más, mint a diktatúrákból ismert cenzúra.
néhai Ch.Pilot
2022. szeptember 26. 11:47
Olaszország jobbra tolódása nagyon fájdalmas veszteség a Sátán számára. Nem véletlen a cenzúrázott ballib sajtó fogadtatása, a vészharangfok kongatása, az előítéletes, fékevesztett gyalázkodás. Most szó sincs a ballibre állítólag jellemző toleranciáról, hogy egy ország olyan kormányt választhat, amilyet szeretne. A jobboldalra szavazni bűn, a jobboldaliság bűn, a nemzeti önérzet bűn, a keresztény identitás bűn, a természetes család(!!!) bűn. Érdekes, hogy természetes levegőt belélegezni metán helyett még nem az..., hogy szájjal beszélni és füllel hallani még nem az. Elképesztően nehéz dolga lesz az olasz kormánynak a Sátán ellenében dolgoznia, egyáltalán talpon maradnia.
Fila2020
2022. szeptember 26. 11:04
Az olaszok okosabban választottak, mint a németek. Németországot ma egy szélsőbaloldali zöld párt, és egy ultraliberális alakulat irányítja, amely tönkreteszi Németországot és egész Európát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!